Banner 980x90

Tērvete aicina uz Zemgaļu svētkiem

Foto: dobele.lv
Foto: dobele.lv
Jau trīspadsmito gadu 20. un 21.augustā Tērvetē notiks populārie Zemgaļu svētki, pilsētas informācijas portālu Dobele24.lv informēja organizatori.

Šogad tie norisināsies 12.gs. Tērvetes koka pils pagalmā un līdzās esošajā estrādē. Svētkos akcents tiek likts uz zemgaļu dzīvesveida popularizēšanu senatnē no 9. līdz 13.gs.  Šī gada svētku tēma: seno rotu un apģērbu izgatavošanas  un nēsāšanas tradīcijas Baltijā dzelzs laikmetā.

Zemgaļu svētki iesāksies ar gājienu no Tērvetes pils uz estrādi, kur plkst.13.00 norisināsies svētku atklāšana.13.30 sāksies Latvijas dziesminieku koncertprogramma "Tēva dubļi sidraboti", tajā piedalās Valdis Atāls, Uldis Kākulis, EgA, Dinārs Gulbis u.c., ieeja - bez maksas. Vakarā estrādē - zaļumballe.

Blakus esošajā Tērvetes pils pagalmā grupēsies pašmāju un viesu  senlaicīgas teltis cīnītajiem un amatniekiem. Te tiks demonstrēts 9.-13.gs. dzīvesveids, apmeklētājiem rādot amatu prasmes, skatītāji varēs mācīties gatavot celma bungas, vēstures un eksperimentālās arheoloģijas kopa "Senzeme" iepazīstinās ar seno apģērbu un rotu izgatavošanu un nēsāšanas tradīcijām,  piedāvās apmeklētājiem greznoties senajos tērpos. Sestdien plkst.13.30 notiks folkloras kopu "Laiva" un "Ceļteka", plkst.16.30 – bungu grupas koncerts. Sestdien norisināsies baltu maztautu un Livonijas bruņinieku turnīrs, bet svētdien – uzbrukums Tērvetes koka pilij.

Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt šaušanu ar loku un piedalīties viduslaiku spēlēs, bērniem paredzētas īpašas nodarbes. Ieejas maksa, kurā iekļauta 12 gs. Tērvetes koka pils apskate, –  pieaugušajiem 5.00 eiro, skolēniem 3.00 eiro.

Gardas un skaistas lietas varēs iegādāties  Zemgaļu tirgū, uz kuru pieteikušies vairāk nekā 40 tirgotāji. Tas norisināsies abas svētku dienas no plkst.11.00 pļavā pie Tērvetes pilskalna.

Svētkus organizē biedrība "Latviešu karavīrs" sadarbībā ar Tērvetes novada domi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)