Banner 980x90

Tērvetē norisināsies zaļajam dzīvesveidam veltīts pasākums

Jelgava, 15.maijs, LETA. Sveicot Latvijas čaklākos atkritumu šķirotājus un labākos izlietoto bateriju un makulatūras vācējus, 25.maijā Tērvetē norisināsies vides svētki "Tīrai Latvijai!", aģentūru LETA informēja SIA "Zaļā josta" mārketinga vadītāja Laima Kubliņa.

Pasākums orientēts uz zaļa, ilgtspējīga, dabai un cilvēkam draudzīga dzīvesveida popularizēšanu, īpaši godinot un izceļot cilvēkus, kas ikdienā praksē ir snieguši būtisku ieguldījumu vides ilgtspējas kvalitātes uzlabošanā un atkritumu apsaimniekošanas attīstībā valstī. Svētku laikā "Zaļā josta" apbalvos šajā mācību gadā rīkotā otrreizējo izejvielu vākšanas konkursa "Tīrai Latvijai!" laureātus - čaklākos izlietoto bateriju un makulatūras vācējus no visas Latvijas.

"Visa mācību gada garumā "Zaļā josta" organizē daudzveidīgu vides izglītības programmu mācību iestādēm - iesaistām skolēnus makulatūras un izlietotu bateriju vākšanā, dodamies vadīt vieslekcijas uz reģionu skolām, aicinām meklēt radošu pieeju, kā mazināt iedzīvotāju radīto atkritumu apjomu," skaidroja "Zaļās jostas" valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa.

Vides svētki kļuvuši par ikgadēju mācību gada noslēguma neatņemamu sastāvdaļu simtiem skolu no visas Latvijas, kur ne tikai atzīmēt mācību gada garumā paveiktos labos darbus vides labā, bet arī mācīties daudz jauna - šķirot atkritumus, izzināt dabas noslēpumus, iesaistīties sportiskās aktivitātēs vai asināt prātu dažādās spēlēs un radošās darbnīcās. Arī šogad svētkos piedalīsies vairāk nekā 6000 dalībnieku - sākot ar pirmsskolas vecuma bērniem, līdz pat vidusskolēniem un viņu ģimenes locekļiem.

Lai radītu īpašu svinīgu noskaņu, svētkus vadīs un ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies Agnese Rakovska un Miks Dukurs. Turklāt dalībniekiem būs iespēja bez maksas apmeklēt vairāk nekā 50 vides un meža izziņas darbnīcas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)