Banner 980x90

Tērvetes dabas parka egļu audzēm uzbrucis astoņzobu mizgrauzis

Rīga, 15.apr., LETA. Dabas parka Tērvetē egļu audzēm uzbrucis bīstams kaitēklis - egļu astoņzobu mizgrauzis, aģentūra LETA uzzināja dabas parka Informācijas centrā.

Egļu audze blakus takām un pasaku tēliem ir bojāta, un pamazām egles nokalst un iet bojā. AS "Latvijas valsts meži" (LVM) speciālisti skaidroja, ka pēc astoņzobu mizgrauža ieperināšanās mēneša laikā nokrīt miza, lai gan skujas vēl ir zaļas, un koks pakāpeniski iet bojā. Sākoties veģetācijas periodam, kokam parādās acīmredzamas mizgrauža darbības pazīmes, kas norāda uz koka neizbēgamajiem bojājumiem.

LVM apgalvoja, ka, tikai nocērtot slimos kokus, var paglābt pārējās egļu audzes dabas parkā. Tāpēc, lai mazinātu kaitēkļa ietekmi uz egļu audzi, dabas parkā izveidota sanitārā cirsma.

Pēdējā reize, kad egļu astoņzobu mizgrauzis dabas parkam Tērvetē nodarījis lielus postījumus, bijis 20.gadsimta 90.gadu beigās.

Lai atjaunotu egļu audzes dabas parkā Tērvetē, stādīt mazās eglītes tika aicināti Annas Brigaderes pamatskolas 6.-8.klašu skolēni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)