Banner 980x90

Tērvetes dabas parks izdevis īpaši bērniem veidotu bukletu

Foto: tervetesnovads.lv
Foto: tervetesnovads.lv

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē izdevis īpaši bērniem veidotu bukletu “Ejam kopā pasakā!”, pilsētas informācijas portāls Dobele24.lv uzzināja Tērvetes novada pašvaldībā.

Mazākajiem parka apmeklētājiem tajā dažādi uzdevumi mijas ar interesantiem, īsiem faktiem par dabas parku Tērvetē. Liela izmēra fotogrāfijas, teksts ar drukātiem burtiem, parka mākslinieces Liānas Šulces ilustrācijas aicina mazuļus kopā ar vecākiem doties plašākajā pasaku pasaulē Ziemeļeiropā.

Buklets izdots latviešu, krievu, igauņu un angļu valodā. Tas būs pieejams Latvijas apceļotājiem starptautiskajā tūrisma izstāde "Balttour 2016", kā arī izstādē Igaunijā "Tourest 2016".

LVM dabas parks Tērvetē ir viena no tūristu iecienītākajām un ģimenei draudzīgākajām vietām Latvijā. 2015. gadā to apmeklēja 149 000 mazu un lielu dabas draugu.

Dabas parka Tērvetē kopējā platība ir ap 1200 ha, no kuras trešo daļu aizņem Pasaku pasaule. Apmeklētāju iecienītākās parka vietas ir Pasaku mežs, aktīvās atpūtas laukums "Lutauša pļava" un Rūķīšu mežs. Bērnus un jauniešus saista "Laimīgās zemes Gaisa takas" – virvju un koka konstrukcijas, kas izvietotas kokos desmit metru augstumā.

Parka teritoriju caurvij aptuveni 35 km garš taku tīklojums, pa kuru ērti pārvietoties kājāmgājējiem, velosipēdistiem, nūjotājiem, cilvēkiem ar kustību traucējumiem un ģimenēm ar bērnu ratiņiem.

Šobrīd LVM dabas parks Tērvetē ir kļuvis arī par skolēnu vides izglītības centru. Ik gadu parkā notiek vairāk nekā 30 pasākumu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)