Banner 980x90

Tērvetes novada domē nav iekļuvuši divi no esošajiem deputātiem

Jelgava, 5.jūn., LETA. Jaunā sasaukuma Tērvetes novada domē nav iekļuvuši divi no esošajiem deputātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie rezultāti.

Pietiekamu vēlētāju atbalstu nav ieguvis novada domes priekšsēdētājas Daces Reinikas vēlētāju apvienību "Mūsu mājas ir te" pārstāvošais Normunds Namnieks un viņa vietā ievēlēts zemnieku saimniecības "Māliņi" īpašnieks Ainārs Miķelsons.

Tāpat domē netika Anitra Skalbiņa - nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" saraksta līdere -, jo viņu apsteidza Madara Darguža, kura vēlēšanu listē bija tikai astotā.

Jau vēstīts, ka vēlēšanās kopā ar Reiniku vienā sarakstā startēja visi sasaukuma deputāti, kas domē tikuši no citām vēlētāju apvienībām. Citu politisko spēku šajās vēlēšanās pārstāvēja tikai Skalbiņa.

Tāpat ziņots, ka Tērvetes novada domes jaunajā sasaukumā teju visas deputātu vietas aizpildīs partijas "Mūsu mājas ir te" pārstāvji, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Partija "Mūsu mājas ir te" vēlēšanās ieguvusi 81,7% vēlētāju balsis, kas šim politiskajam spēkam nodrošināja astoņas no deviņām pieejamajām deputātu vietām pašvaldībām.

Novada domē ar 16,11% vēlētāju atbalstu iekļuvusi arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kuru pašvaldībā pārstāvēs viens deputāts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)