Banner 980x90

Tērvetes novads namu apsaimniekošanas funkciju deleģēs Jelgavas novada uzņēmumam

Rīga, 20.marts, LETA. Tērvetes novada dome gatavo lēmumprojektu, kas paredz namu apsaimniekošanas funkcijas deleģēšanu Jelgavas novada kapitālsabiedrībai SIA "Jelgavas novada KU", aģentūru LETA informēja domes priekšsēdētāja Dace Reinika ("Mūsu mājas ir te").

Komentējot iepriekš izskanējušo informāciju par iespējamo abu novadu apvienošanos, novada vadītāja noliedza šādas sarunas ar kaimiņu novadu, taču apliecināja, ka daudzdzīvokļu namu apsaimniekošana tiks deleģēta Jelgavas novada komunālajam uzņēmumam. Šādu soli dome plāno spert, jo pašam nav resursu veidot savu uzņēmumu, turklāt "Jelgavas novada KU" ir profesionāļi, kas savu darbības jomu pārzina.

Reinika stāstīja, ka labākais risinājums daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem būtu apsaimniekošanas biedrību izveide, un pašlaik vienas mājas iedzīvotāji šādu biedrību izveidojuši.

Līdz šim mājas Tērvetes novada Kroņaucē apsaimniekojusi AS "Agrofirma Tērvete", taču uzņēmums no šādas darbības jomas ir atteicies.

Atturīga par abu novadu apvienošanos ir arī Jelgavas novada pašvaldība. Tās Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone aģentūrai LETA apliecināja tikai to, ka "pašlaik ir sarunu stadija gaidāmajam un iespējamajam Tērvetes novada domes lēmumam par daudzdzīvokļu māju apsaimniekošanas jautājumu nodošanu Jelgavas novada komunālajam uzņēmumam "Jelgavas novada KU". Tas būs pirmais solis, lai stiprinātu sadarbības teritoriju un aizsāktu pakalpojuma nodrošinājumu."

Iepriekš "Latvijas Avīze rakstīja, ka, nesagaidot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) jauno reģionālo reformu, Jelgavas un Tērvetes novadu pašvaldības jau ir sākušas apspriest iespējamo apvienošanos nākotnē.

Jelgavas novada priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS) atbalstītu tuvināšanos ar salīdzinoši nelielo Tērvetes novadu. "Mēs varētu būt pirmie, kas labprātīgi apvienojas. Ja to izlemsim šogad, tad mūs neviens vairs neizkustinātu," sacīja Caune.

Reinika negribot steidzināt notikumus, bet varot apstiprināt, ka ar kaimiņu pašvaldību ir notikušas sarunas par mājokļu apsaimniekošanas funkcijas deleģēšanu Jelgavas novada komunālajam uzņēmumam, jo Tērvete kā maza pašvaldība nevarot izveidot savu uzņēmumu.

Uz vaicāto, vai abi novadi kādreiz varētu arī apvienoties, Reinika atbildēja, ka tādu iespēju nevarot izslēgt. Viņa apzinoties, ka reformas turpināšanas gaitā Tērvetes novadu ar 3400 iedzīvotājiem gribēs kādam pievienot. Jelgavas novads tai ir vistuvākais, jo abas ir lauku pašvaldības un to centrā nav pilsētas, kurā varētu koncentrēties resursi. Tas nozīmē, ka Jelgavas novadā notiek līdzsvarota visu tajā iekļauto teritoriju attīstība.

Reinika uzsvēra, ka Tērvetes novada vadība konsultēsies ar uzņēmējiem un iedzīvotājiem, jo esot svarīgas viņu domas par pašvaldības nākotni. "Vienošanās vēl nav notikusi, bet katrs savā mājā mēs kaut ko domājam," piebilda Reinika.

Ir vairākas funkcijas, piemēram, būvvalde, izglītības un bibliotēkas pakalpojumi, kuras Tērvete deleģējusi Dobeles novadam. "Mums nav nekādu pretenziju pret Dobeli, mūsu cilvēki uz turieni brauca un brauks, bet arī Latvijas brīvvalsts laikā Tērvete bija Jelgavas apriņķī," skaidroja Reinika.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)