Banner 980x90

Tērvetes tauriņu mājā atklās rāpuļu un abinieku ekspozīciju

Rīga, 17.apr., LETA. Lielajā Piektdienā, 19.aprīlī, sezonu atklās Tērvetes tauriņu māja, un šosezon apmeklētājus gaida jaunums - rāpuļu un abinieku ekspozīcija -, aģentūru LETA informēja tauriņu mājas pārstāvis Artis Treimanis.

Jaunajā ekspozīcijas telpā ir sastopami dažādi rāpuļi - hameleoni, zaļā iguāna no tropiem, pērļu ķirzaka no Spāniju kalnienes, gekons, ribtritoni un citi. Apmeklētajiem būs iespēja speciālistu uzraudzībā iejusties arī barotāju lomā un palīdzēt pabarot jaunos Tērvetes kustoņus.

"Zaļā iguāna ir veģetāriete, pārtiekot no dažādiem salātiem, augļiem un ogām. Pārējie ekspozīcijas dalībnieki pārtiek no dažādiem kukaiņiem," skaidroja Treimanis.

Tērvetes tauriņu mājās apskatāmi 300-400 tauriņu, apmēram 20 sugu pārstāvji. Par populārākajiem tauriņiem ir kļuvuši Zilais morfīds un Atlasa gigantiskais tauriņš. Zilais morfīds ir atceļojis no Kostarikas Dienvidamerikā, bet Atlasa gigantiskais tauriņš - no Indijas.

Tauriņi ir aktīvāki tieši dienas pirmajā pusē, tāpēc apmeklētājiem ieteicams apmeklēt to rīta pusē, bet pēc tam doties pastaigā Tērvetes dabas parkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)