Banner 980x90

Tieši pirms 60 gadiem Zemgalē daudzviet fiksēti - 34 grādi

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv

Tieši pirms 60 gadiem - 1956.gada 8.februārī - Latvijā fiksēta meteoroloģisko novērojumu vēsturē zemākā gaisa temperatūra - mīnus 43,2 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija. Zemgalē šajā dienā minimālā gaisa temperatūra daudzviet sasniedza mīnus 34 grādus.

Tikmēr pirmdien maksimālā gaisa temperatūra tiek prognozēta ap plus septiņiem grādiem, kas nozīmē, ka šīs dienas iespējamā temperatūras amplitūda Latvijā sasniedz 50 grādus.

Pirms 60 gadiem mīnus 43,2 grādu sals tika fiksēts Daugavpilī, savukārt šodien tur tiek prognozēti plus 4,4 grādi. Mīnus 42,2 grādi tika fiksēti Zosēnos, kur šodien gaidāmi plus trīs grādi. Citur Vidzemē un Latgalē 1956.gada 8.februārī gaisa temperatūra bija noslīdējusi zem mīnus 35 grādu atzīmes.

Arī Kurzemē un Zemgalē šajā dienā minimālā gaisa temperatūra daudzviet sasniedza mīnus 34 grādu atzīmi, tikmēr pirmdien Kurzemē tiek prognozēta plus 6, plus 7 grādu temperatūra.

Šajā dienā pirms 60 gadiem visā Eiropas reģionā valdīja ciklons, kas no Skandināvijas virzījās uz dienvidiem, un Daugavpilī fiksētais sals bija zemākā gaisa temperatūra visā reģionā.

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)