Banner 980x90

Uzņēmējs: Latvijas kokrūpniekiem ciešāk jākooperējas ar uzņēmējiem Igaunijā

Latvijas kokrūpniekiem nepieciešams ciešāk kooperēties ar nozares uzņēmējiem Igaunijā, sekmējot produkcijas realizācijas apmēru pieaugumu, piemēram, Skandināvijā.

Rīga, 26.sept., LETA. Latvijas kokrūpniekiem nepieciešams ciešāk kooperēties ar nozares uzņēmējiem Igaunijā, sekmējot produkcijas realizācijas apmēru pieaugumu, piemēram, Skandināvijā, aģentūrai LETA sacīja mēbeļu ražošanas uzņēmuma "Urbix 2" īpašnieks Normunds Štefenhagens. Viņš pieļāva, ka kooperāciju vislabāk var izdoties attīstīt, kādai no nevalstiskajām organizācijām uzņemoties iniciatīvu organizēt regulāras uzņēmēju tikšanās, lai līdzīgi domājoši uzņēmēji abās valstīs savstarpēji iepazītos. "Kādam vajadzētu uzņemties tādu kā mazo šefību, konkrēti bikstot Latvijas "kociniekus" dibināt saikni ar igauņiem," sacīja Štefenhagens, norādot, ka kopīgiem spēkiem iespējams realizēt lielākus pasūtījumus un attīstīt eksportu. Komentējot to, kāpēc vajadzētu dibināt saikni tieši ar uzņēmējiem Igaunijā, nevis kādā citā valstī, viņš sacīja, ka igauņiem ir laba slava biznesa vidē, kā arī šī valsts atrodas ģeogrāfiski tuvu Latvijai un arī Skandināvijas valstīm, kurās ir iespējams atrast pirktspējīgus klientus. Ciešākas sadarbības iespējas ar uzņēmējiem Igaunijā vidējiem un mazākiem nozares uzņēmējiem Latvijā palielinātu iespējas nodrošināt piegādes plūsmu nepārtrauktību, kas ir būtiska pasūtītājiem. Savukārt nevalstisko organizāciju starpniecība, pēc Štefenhagena sacītā, būtu tāds kā uzticības garants uzņēmējiem, ka ar komersantu kādā citā valstī sāktā sadarbība īstenosies. "Tāda veida sadarbība ir cerīga. Vai tā 100% sanāks, vai nesanāks, tas ir cits stāsts, taču tad ir kaut kāds garantijas spilvens, ko visi vēlas. (..) Praksē uzņēmējdarbības vidē ir pieredzētas arī vilšanās, piemānīšanas, varbūt tiesu darbi, ilgas nemaksāšanas. Nu kam tas ir vajadzīgs?!," viņš teica. Uzņēmums "Urbix 2" ir reģistrēts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2845 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Štefenhagens. 2018.gadā kompānija strādāja ar 70 767 eiro apgrozījumu un 214 eiro peļņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)