Banner 980x90

Vairāki valstu vadītāji nosūtījuši veselības vēlējumus Valsts prezidentam

Raimonds Vējonis/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Raimonds Vējonis/ Foto: Ieva Lūka/ LETA

Atveseļošanās laikā Valsts prezidents Raimonds Vējonis saņēmis vairāku valstu vadītāju un vēstnieku vēstules ar veselības un laba vēlējumiem, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.

Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers nosūtītajā vēstulē atzinis, ka bija sarūgtināts, uzzinot par prezidenta neseno hospitalizāciju, bet atvieglots, dzirdot, ka operācija bija veiksmīga. "Sūtu jums patiesa atbalsta vēlējumus un novēlu spēku ātrai un vienmērīgai atveseļošanai," paudis Junkers.

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un viņa kundze Ieva Ilvesa novēlējuši Valsts prezidentam pacietību veseļojoties. "Bet pats galvenais - nesteigties un atlikt darbus uz kādu brīdi," teikts vēlējumā.

Savus laba vēlējumus atveseļošanās laikā atsūtījis arī Austrijas prezidents Heincs Fišers, Horvātijas prezidente Kolinda Grabara-Kitaroviča, Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs, Polijas prezidents Andžejs Duda, Spānijas karalis Felipe VI, Šveices prezidents Johans Šneiders-Amans, Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, Ungārijas prezidents Jānošs Āders un Vācijas prezidents Joahims Gauks, kā arī vairāku valstu vēstnieki.

Valsts prezidents pateicas visiem par saņemtajiem labajiem vārdiem un vēlējumiem, kas ir ļoti nozīmīgs atbalsts atveseļošanās procesā, norādīja prezidenta Preses dienestā.

LETA jau vēstīja, ka pēc papildu izmeklējumu veikšanas ārsti atzinuši, ka Vējoņa veselības stāvoklis uzlabojies tiktāl, ka intensīvā terapija vairs nav nepieciešama. Paredzēts, ka prezidents turpmāk ārstēsies kardioķirurģijas nodaļā un pakāpeniski atsāks pildīt Valsts prezidenta pienākumus.

Mediķi Vējonim konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai 20.janvārī tika veikta sirds operācija, kuras laikā Stradiņa slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis tika aizstāts ar protēzi.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)