Banner 980x90

Valdība arī turpmāk pārskatīs izdevumus un piedāvās izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā

Rīga, 15.apr., LETA. Ministru kabinets arī turpmāk pārskatīs izdevumus un piedāvās izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, paredz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības rīcības plāns.

Rīcības plānā valdība pauž apņēmību turpināt veikt valsts budžeta izdevumu pārskatīšanu, samazinot administratīvo slogu un efektivizējot budžeta procesus valsts iestādēm un pašvaldībām.

"Paaugstinot valsts pārvaldes efektivitāti un attīstot atbalsta funkciju un procesu centralizāciju valsts pārvaldē, ieekonomēto finansējumu primāri izmantosim nozares aktuālajām prioritātēm," uzsvērts dokumentā.

Plānota arī preču un pakalpojumu grupu identificēšana, kuru iepirkumus būtu nepieciešams centralizēt. Plānots, ka tiks veikti centralizēti iepirkumi, izmantojot elektroniskos katalogus, tādējādi mazinot ministriju un to padotības iestāžu administratīvo slogu ikdienas preču un pakalpojumu iegādē.

Ņemot vērā īstenotās nodokļu reformas un veicamās pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas ietekmi uz pašvaldību budžetiem, valdība apņemas fiskāli atbildīgi veidot stabilu, reģionāli sabalansētu finanšu resursu pieejamību, lai radītu līdzvērtīgus priekšnosacījumus pašvaldību funkciju veikšanai un attīstībai. Tai skaitā tiks sagatavoti priekšlikumi izmaiņām pašvaldību finanšu izlīdzināšanā.

Paredzēts arī izstrādāt jaunu politikas plānošanas dokumentu - Reģionālās politikas pamatnostādnes 2021.-2027.gadam, tostarp nosakot investīciju vajadzības teritoriju attīstībai Eiropas Savienības fondu piesaistei 2021.-2027.gada plānošanas periodā, primāri novirzot finansējumu uzņēmējdarbības attīstībai reģionos.

Pirmdien valdības ārkārtas sēdē Kariņš paziņoja, ka valdības rīcības plāna izpildei ir nepieciešams miljards eiro, taču līdzekļu visām vajadzībām nav.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)