Banner 980x90

Valdība atbalsta transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa samaksas kārtības maiņas atlikšanu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Valdība otrdien, 27.septembrī, atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz līdz 2019.gadam atlikt transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa samaksas kārtības maiņu, aģentūra LETA uzzināja valdībā.

Pašlaik transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis tiek maksāts par visu kārtējo gadu faktiski avansa veidā. Atsevišķos gadījumos persona vēlāk lūdz atmaksāt pārmaksāto nodokļa daļu.

Sākotnēji bija plānots, ka jau no 2016.gada 1.janvāra nodokli būs jāmaksā par faktisko transportlīdzekļa ekspluatācijas periodu, taču valdība pērn 2016.gada budžeta sagatavošanas laikā nolēma jauno kārtību atlikt līdz 2017.gada 1.janvārim. Savukārt patlaban Finanšu ministrija (FM) sagatavojusi grozījumus Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā, kas paredz jauno kārtību atlikt vēl par diviem gadiem - līdz 2019.gadam.

FM skaidro, ka tas nepieciešams, lai papildus varētu nodrošināt nepieciešamo finansējumu jauno politikas iniciatīvu pasākumiem un ieviest nodokļu politikas pasākumus, kas koriģē 2017.gada nodokļu ieņēmumu bāzi. Mainot pašreizējo kārtību, būtu negatīva ietekme uz 2017.gada valsts budžetu 33,6 miljonu eiro apmērā.

Savukārt 2019.gadā, stājoties spēkā jaunajai nodokļa maksāšanas kārtībai, FM prognozē negatīvu fiskālo ietekmi uz budžetu 43,6 miljonu eiro apmērā.

Attiecīgie likuma grozījumi iekļauti nākamā gada valsts budžeta pavadošo likumprojektu paketē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)