Banner 980x90

Zemgales badmintona klubi uzsāk cīņas Latvijas čempionātā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Četri Zemgales badmintona klubi trešdien, 25.novembrī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Sporta namā uzsāks cīņas Latvijas čempionātā badmintonā klubu komandām. Latvijas čempionāta finālturnīrā, kas notiks 2015.gada 19.decembrī Siguldā, piedalīsies tikai viena no četrām Zemgales divīzijas komandām – Jelgava, Ozolnieki, Penkule vai LLU.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv pavēstīja Jelgavas badmintona klubā, pirmājā kārtā 25.novembrī Zemgales divīzijā savā starpā tiksies LLU un Penkule, kā arī Jelgava un Ozolnieki. Pēc nedēļas, trešdien 2.decembrī LLU Sporta namā LLU uzņems Ozolniekus, bet vienlaicīgi Jelgavas komanda dosies izbraukuma spēlē pret Penkuli. Sestdien, 5.decembrī Ozolnieki pie sevis uzņems Penkuli, bet 7.decembrī LLU Sporta centrā tiksies LLU un Jelgavas komandas.

LLU komandā spēlē tikai LLU studenti, starp kuriem ir arī daudzi jaunieši, kas iepriekš nopietni trenējušies badmintonā. Jelgavas komandā spēlē gan pieredzējušie Jelgavas badmintona spēlētāji, gan arī perspektīvie jaunieši. Ozolnieku komandā pieteikušies gan ķīnieši, gan arī sportiskie Ozolnieku iedzīvotāji, kas badmintonu iepriekš spēlēja Jelgavā. Savukārt Penkules komandā spēlē Penkules iedzīvotāji, kuri badmintonu regulāri spēlē divas reizes nedēļā.

Komandu turnīrā katrā tikšanās reizē tiek izspēlētas piecas spēlēs – vīriešu un sieviešu vienspēles, vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, kā arī jauktā dubultspēle. Nolikums paredz, ka viens spēlētājs var piedalīties tikai divās spēlēs, tādējādi minimālais komandas sastāvs ir četri spēlētāji – divi vīrieši un divas sievietes, taču ir iespējams, ka katrs spēlē tikai vienu spēli, tādējādi vienā vakarā var spēlēt arī 8 komandas spēlētāji.

Latvijas čempionātam ir pieteiktas 22 komandas un 180 badmintona spēlētāji. Latvijas komandās ir pieteikti arī četri ārzemju spēlētāji – Valkas klubs ir pieteicis divus spēlētājus no Igaunijas, bet Liepājas klubs divus lietuviešus. Latvijas čempionāta spēlēs arī divi Ozolniekos dzīvojošie ķīnieši.

Latvijas čempionātā ir pieteiktas gan Latvijas apdzīvotās vietas, piemēram Liepāja, Talsi, Jelgava, Ozolnieki, Penkule, Baloži, Salaspils, Sigulda, Valmiera un Valka, gan arī badmintona klubi, piemēram "ENRI", "Rīgas Badmintona skola", "Dārta", "Saulrīti", gan arī divas augstskolu komandas – LLU un RTU.

"Latvijas Badmintona federācija šogad ir aizsākusi jaunu iniciatīvu – Latvijas čempionāts badmintonā klubu komandām turpmāk notiks nevis vienu dienu, kā tas bijis līdz šim, bet sezonas garumā organizējot grupu turnīrus, komandām spēlējot mājas un izbraukuma spēlēs," stāsta Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

Latvijas Badmintona federācija neplāno attiekties no finālturnīra rīkošanas. "Finālturnīram ir jābūt, lai noskaidrotu Latvijas čempionus, taču uzsvars un akcents būs nevis uz finālturnīru, bet gan regulāro sezonu, kad iesaistīti gan spēlētāji, gan atbalstītāji, arī vietējie masu informācijas līdzekļi un pašvaldības," skaidro Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

"Citu valstu pieredze liecina, ka klubu turnīri ļoti veicina badmintona attīstību. Sākotnēji kluba biedri paši savā starpā sacenšas, lai iekļūtu komandā. Tas motivē jauniešus, kā arī jau pieredzējušos spēlētājus. Savukārt vietējā komanda ap sevi pulcē vietējos līdzjutējus, vietējo pašvaldību, vietējos uzņēmējus, un tas veicina badmintona popularitāti," stāta Kristians Rozenvalds.

Informācija par Latvijas čempionātu badmintonā klubu komandām: http://www.badminton.lv/index.php?lang=lv&id=305.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)