Banner 980x90

Zemgaļu svētkus Tērvetē svinēs Nameja gredzena zīmē

Rīga, 8.aug., LETA. 11.augustā un 12.augustā Tērvete aicina uz Zemgaļu svētkiem, kas būs veltīti Nameja gredzenam un norisināsies Tērvetes koka pils pagalmā un līdzās esošajā estrādē, aģentūru LETA informēja pasākuma organizators Normunds Jērums.

Tērvetes pils pagalmā tiks demonstrēts 9.-13.gadsimta dzīvesveids, rādot amatu prasmes, iepazīstinot ar seno apģērbu un rotu izgatavošanas un nēsāšanas tradīcijām. Muzicēs kopas no Latvijas un Baltkrievijas. 11.augustā pils pagalmā norisināsies baltu maztautu un Livonijas bruņinieku turnīrs, loka šaušanas turnīrs, bet 12.augustā - bruņinieku cīņu paraugdemonstrējumi un uzbrukums Tērvetes koka pilij.

Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt šaušanu ar loku un piedalīties konkursā "Zemgaļi senatnē", bērniem paredzētas īpašas nodarbes un Trušu pilsētiņas dzīvnieku apskate.

Savukārt Tērvetes estrādē 11.augustā plkst.13 svētki iesāksies ar dalībnieku gājienu, kam sekos koncerts. Uzstāsies folkloras kopas "Ceļteka" un "Laiva", vīru kopa "Vilki", grupa no Baltkrievijas "Lity Taler", brīvās gribas ansamblis "Stiprās sievas", etnoprieka grupa "Ogas', studijas "Tev un man" audzēkņi. Ieeja - bez maksas.

Gan estrādē, gan pils pagalmā norisināsies svētku tirgus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)