Banner 980x90

Zobu tehniskā laboratorija. SIA "Dentālā studija"

Zobu implanti ir skrūves no titāna sakausējuma, ko izmanto zaudētā zoba saknes aizvietošanai, ieskrūvējot to žokļa kaulā. Titāns tiek izmantots tāpēc, ka tas ir vienīgais biosaderīgais materiāls – organisma atgrūšanas gadījumi ir ļoti reti – kurš turklāt ir arī ļoti izturīgs.

Zobu implanti

Zobu implanti ir skrūves no titāna sakausējuma, ko izmanto zaudētā zoba saknes aizvietošanai, ieskrūvējot to žokļa kaulā. Titāns tiek izmantots tāpēc, ka tas ir vienīgais biosaderīgais materiāls – organisma atgrūšanas gadījumi ir ļoti reti – kurš turklāt ir arī ļoti izturīgs. Zobu implanti imitē zoba saknes formu, un tie ļauj pilnībā atrisināt zaudēto zobu problēmu. Ar implantiem iespējams nomainīt gan vienu zobu, gan arī visu žokli.

Zobu implanti ir labākais risinājums gadījumā, ja iztrūkst zobs, zobi kustas vai izkrīt, ir sagrauts zobu tilts, nav iespējams uzstādīt noņemamas protēzes, iestājusies kaulaudu atrofija. Implantāciju veic gan tad, ja zobs ir zaudēts slimības dēļ, gan arī traumas dēļ. Implanti tiek ievietoti arī tad, ja zobi iztrūkst kopš dzimšanas.

Zobu implanti tiek ievietoti īsas, nesāpīgas operācijas laikā. Operācija tiek veikta, izmantojot lokālo anestēziju. Implantu ieskrūvē žokļa kaulā, tad tas saaug kopā ar kaulu un kalpo kā bāze zoba kronim vai citām protēžu konstrukcijām.

Pirms implantācijas procedūras tiek veikta mutes dobuma higiēna. Tam seko ķirurģiskā operācija – zobu implanta ievietošana. Pēc operācijas, kad implants jau ir ieaudzis kaulā (aptuveni pēc 3 – 6 mēnešiem) veic protezēšanu – uz implanta liek kroni. Pati implantācija aizņem tikai 30 – 60 minūtes.

Zobu implanti palīdz atgūt zobu funkcionalitāti un iepriekšējo izskatu. Tie izskatās tāpat kā dabiskie zobi. Zobu implantus nepieciešams rūpīgi kopt, kā arī tiem nepieciešama regulāra uzraudzība un pārbaudes. Pareizas kopšanas gadījumā tie kalpos praktiski visu dzīvi. Zobu implanti ir kā parasti zobi – tiem nepieciešamas tādas pašas kopšanas procedūras kā dabīgiem zobiem. Implantiem gan ir priekšrocība – tie nav pakļauti baktēriju un citu mikroorganismu ietekmei.

Lasiet vairāk: http://www.dentalguru.lv/zobu-implanti-un-zobu-protizesana#zobu-implanti

Zobu protezēšana

Zobu protezēšana ir veids, kā atjaunot zaudētos zobus. Protezēšana ļauj aizstāt zobus, kas zaudēti slimības vai traumas dēļ.
Pirms protezēšanas vispirms veic diagnostiku, sastāda ārstēšanas plānu un tad nosaka atbilstošāku protezēšanas veidu konkrētajai situācijai.

Zobu protezēšana tiek sākta ar pacienta zobu nospieduma noņemšanu. Šo nospiedumu tālāk nosūta uz zobu tehnisko laboratoriju protēžu izgatavošanai. Ja dabīgie zobi nav saglabājušies, tad sakodiena noteikšanai izmanto vaska sagatavi, ko pacients pielaiko un nepieciešamības gadījumā tiek veiktas korekcijas, lai tas būtu atbilstošs un ērts. No šī modeļa tālāk tiek izgatavota protēze.

Zobu protezēšanā izmanto gan izņemamās, gan neizņemamās protēzes. Izņemamās zobu protēzes ir dažāda veida kapes un platītes, savukārt neizņemamās protēzes ir fiksētas konstrukcijas (piemēram, tilti), kas ne funkcionāli, ne vizuāli neatšķiras no dabīgajiem zobiem.
Zobu protezēšana bieži vien tiek veikta, izmantojot metālkeramikas kroņus. Protēzes izgatavo, vispirms izveidojot metāla karkasu, kas precīzi pieguļ zobam. Karkasu izgatavo no titāna, dārgmetāla vai hroma-kobalta sakausējuma, kas ļauj iegūt maksimālu kvalitāti un izturību. Zobu protezēšanas kroņi ir ne tikai izturīgi, bet arī estētiski.

Zobārstniecībā mūsdienās atrodami risinājumi gandrīz jebkuras problēmas novēršanai. Zobu protezēšana nodrošina tādu zobu rekonstrukciju, kuras rezultāts būs maksimāli pietuvināts īstajiem zobiem – gan funkcionāli, gan vizuāli. Zaudēts viens vai vairāki zobi, zaudēti visi vai gandrīz visi zobi – zobu protezēšana ir efektīvākais risinājums smaida atgūšanai, runāšanas un ēšanas atvieglošanai.

Lasiet vairāk: http://www.dentalguru.lv/zobu-implanti-un-zobu-protizesana#zobu-protezesana

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)