Banner 980x90

Cik drošas ir krāsainās kontaktlēcas, cik bieži tās drīkst izmantot un citi aktuāli jautājumi 

Optiskās kontaktlēcas jau kļuvušas par ikdienu tiem cilvēkiem, kuriem vajadzīga redzes korekcija. Kā arī kopumā  sabiedrība arvien atvērtāk skatās uz lēcām un to sniegtajām iespējām, arī informētība par dažādiem jautājumiem saistībā ar kontaktlēcām pieaug. 

Nav nekāds pārsteigums, ka arī krāsainās kontaktlēcas ar katru gadu kļūst arvien populārākas. Tomēr saistībā ar tām vēl jūtama piesardzība un vēlme uzdot jautājumus, pārliecināties par to drošumu un citām aktuālām niansēm. Tāpēc apskatīsim dažus būtiskus jautājumus saistība ar krāsainajām kontaktlēcām.

Vai krāsainās kontaktlēcas ir drošas?
Krāsainās kontaktlēcas ir tikpat drošas kā parastās kontaktlēcas, ja vien tās ir iegādātas pie uzticama pārdevēja un atbilst noteiktajiem kvalitātes standartiem. Kontaktlēcu drošumu un nekaitīgumu veselībai ietekmē tas, vai cilvēkam ir veselas acis, vai lēcas tiek pareizi ieliktas, izņemtas un koptas, kā arī tas, vai ir izvēlētas piemērotas krāsainās kontaktlēcas. 

Tomēr, ja lēcu lietošanas laikā jūtams diskomforts, sāpes, asarošana, redzes miglošanās, tad lēcas uzreiz ir jāizņem un jādodas pie acu ārsta, lai noskaidrotu, kāds iemesls ir šādai reakcijai.

Vai visi drīkst nēsāt krāsainās lēcas? 
Krāsainās kontaktlēcas ir piemērotas ikvienam, kuram ir veselas acis un nav kādu medicīnisku šķēršļu lēcu izmantošanai. Krāsainās kontaktlēcas var nēsāt gan tie, kuriem vajadzīga redzes korekcija, gan cilvēki ar labu redzi, kuri vēlas iegūt šo lēcu sniegto kosmētisko efektu, jo lēcas var pasūtīt ar vai bez optiskās korekcijas funkcijas. 

"Atļauju" izmantot krāsainās lēcas vajadzētu saņemt no redzes speciālista. Vizīte viņa kabinetā būs tikai jūsu pašu drošībai un acu veselībai, jo ārsts arī ieteiks vispiemērotākās lēcas, konsultēs par lietošanu, kopšanu, atbildēs uz jautājumiem.

Kādu efektu radīs krāsainās kontaktlēcas?
Krāsaino kontaktlēcu klāsts ir ļoti plašs, ražotāji cenšas nodrošināt klientus ar plaša spektra krāsainajām lēcām, jo par tām ir liela interese un katrs grib atrast tieši viņam piemērotākās. Rezultāts, kāds būs redzams pēc krāsaino lēcu ielikšanas, atkarīgs no dažādiem faktoriem – kādas krāsas un spilgtuma lēcas ir izvēlētas, kāda ir dabiskā acu krāsa, kāda ir sejas un matu krāsa. Lai saprastu, kas vislabāk piestāv, jau pie ārsta vai optikas salonā var izmēģināt dažādus variantus.

Kā rīkoties, ja lēcas izmanto pirmo reizi?
Ja līdz šim nav lietotas ne parastās, ne krāsainās kontaktlēcas, tad vislabāk un drošāk būs sākt ar vizīti pie redzes speciālista, kurš gan pārbaudīs acu veselību, gan sniegs visu nepieciešamo informāciju un rekomendācijas, lai krāsaino lēcu lietošanu varētu uzsākt droši un pareizi. Nēsājot lēcas pirmo reizi, sākumā var paiet kāds brīdis, kamēr acis pierod. Var arī gadīties, ka ir alerģiska reakcija, ja to novēro, tad lēcas jāizņem un jāvēršas pie redzes speciālista.

Cik ilgi drīkst nēsāt krāsainās lēcas?
Krāsainās kontaktlēcas acij rada nedaudz lielāku slodzi un nogurumu kā parastās lēcas, tāpēc to ieteicamais nēsāšanas laiks ir īsāks nekā parastajām lēcām – vidēji tām nevajadzētu būt vairāk par 8–12 stundām. Tad ir jādod acīm atpūta. Vēl arī ieteicams dot acīm atpūtas dienas no lēcām vispār, izmantojot to vietā brilles, ja ir vajadzīga redzes korekcija. 

Kuras lēcas izvēlēties – vienas dienas vai mēneša lietošanai?
Krāsainās kontaktlēcas tāpat kā parastās ir pieejams dažādiem lietošanas režīmiem – gan vienas dienas, gan divu nedēļu vai mēneša. Kuras izvēlēties – tas ir jautājums, ko jārisina, izvērtējot savas vajadzības. Ja krāsainās lēcas grib izmantot atsevišķos gadījumos, tad ērtāk būs ar vienas dienas lēcām, jo nebūs jādomā par uzglabāšanu un tīrīšanu. Ja izvēlas acu krāsu mainīt vai izcelt uz ilgāku laiku, tad var iegādāties lēcas mēneša lietošanai. Tad vajadzēs arī kopšanas līdzekļus un uzglabāšanas trauku.

Krāsainās kontaktlēcas plašā izvēlē un visu nepieciešamo to kopšanai un uzglabāšanai varat ērti un izdevīgi iegādāties interneta veikalā Lensor.eu.

Kur labāk pirkt krāsainās kontaktlēcas?
Lai krāsaino kontaktlēcu lietošana būtu droša, tās noteikti jāpērk tikai pie uzticamiem pārdevējiem, kuri sadarbojas ar vadošajiem kontaktlēcu ražotājiem. Drošs pirkums būs ikvienā optikas salonā, kā arī uzticamos kontaktlēcu interneta veikalos. Kontaktlēcu iegādei internetā var būt vairākas priekšrocības:
• izdevīgākas cenas;
• plašāka krāsu izvēle;
• piegāde uz māju vai citā ērtā veidā;
• iespēja iegādāties jebkurā vietā un laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)