Banner 980x90

Cūkkopības uzņēmumam "PF Vecauce" pērn par 33% pieauga apgrozījums

Rīga, 13.marts, LETA. Cūkkopības uzņēmums "PF Vecauce" pērn strādāja ar 1,579 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 33,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,2 reizes - līdz 348 767 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas vadība norāda, ka Latvijā ir iespējas attīstīt cūkkopības nozari, ieguldot intensīvas ražošanas attīstībā. Cūkkopību var uzskatīt par rentablu darbības veidu. Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka uzņēmums izvērtē cūku turēšanas veidus un meklē ekonomiskākos no tiem. Kompānija apgūst citu ražotāju pieredzi Latvijā un citās valstīs.

"PF Vecauce" vadības ziņojumā arī teikts, ka kompānija pēta tirgus prasības gaļas kvalitātei. Pētījumi kalpo par pamatu turpmāko plāno īstenošanai. Saražoto produkciju uzņēmums realizē Latvijas tirgū un arī Eiropas Savienības (ES) valstīs.

Kompānijas valde iesaka uzņēmuma 2017.gada peļņu atstāt ražošanas attīstībai.

Vienlaikus uzņēmuma vadība norāda, ka, ņemot vērā uzņēmuma saistību struktūru (būtiskākie kreditori ir kompānijas īpašnieki un vadība), uzņēmuma vadības ieskatā "PF Vecauce" finansiālais stāvoklis ir stabils un uzņēmums turpinās darbību savā izvēlētajā nozarē.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "PF Vecauce" strādāja ar 1,186 miljonu eiro apgrozījumu un 107 685 eiro peļņu.

"PF Vecauce" ir reģistrēta 2000.gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 228 000 eiro. Kompānija nodarbojas ar šķirnes sivēnu audzēšanu un cūkgaļas ražošanu. Uzņēmums pieder Vintrai Vilcānei (94,38%) un Kristapam Melbārdim (5,62%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)