Banner 980x90

Kāpēc bērniem jāspēlē galda spēles

Vai jūsu bērna mantu plauktā ir galda spēles? Vai jūsu bērnam patīk spēlēt galda spēles? Vai jūsu ģimenē ir paradums visiem kopā spēlēt galda spēles? Ja atbildes ir noliedzošas, tad ir īstais brīdi uzzināt, cik noderīgas ir galda spēles. Ir daudzi iemesli, kāpēc galda spēļu spēlēšana bērnam ir ļoti noderīga un ieteicama. Uzziniet par to!

Tiek attīstīta stratēģiskā domāšana un atjautība
Galda spēles pieejamas dažāda vecuma spēlētājiem, ļaujot attīstīt stratēģisko domāšanu un atjautību gan pirmsskolas un skolas vecuma bērniem, gan pieaugušajiem. Ikviena galda spēle prasa attīstīs spēju domāt vairākus gājienus uz priekšu, trenēs atmiņu, mācīs izmantot atjautību, lai panāktu sev vēlamo rezultātu. 

Protams, galda spēlēs zināma loma ir arī veiksmei, bet, attīstot domāšanu, stratēģiju un iemaņas, var ievērojami uzlabot savu spēlēšanas prasmi. Šādu prasmju uzlabošana bērniem noteikti palīdzēs gan skolā, gan ikdienas dzīvē, jo uzlabos viņu reaģēšanas spējas dažādās dzīves situācijās.

Aizraujošā veidā var apgūt jaunas zināšanas
Daudzas galda spēles ir balstītas kādā konkrētā tēmā, kas dalībniekiem ļauj apgūt un uzlabot zināšanas. Ar galda spēļu palīdzību bērni var apgūt gan matemātiku, gan vēsturi, gan dabaszinības, gan ģeogrāfiju un daudzus citus priekšmetus. Tas ne tikai palīdzēs uzlabot zināšanas skolā, bet arī veidos jauno cilvēku par erudītu personību.

Mācīšanās caur spēlēšanos ir tas veids, kā vislabāk ielikt bērnā jaunas zināšanas, jo nav formālās mācību vides un skolotāja, bet ir jautra izklaide un spēle kopā ar draugiem vai ģimenes locekļiem.

Ir vairāk variantu brīvā laika pavadīšanai
Bērniem nepieciešami dažādi varianti, kā aktīvi, interesanti un jēgpilni pavadīt brīvo laiku. Protams, ka TV, telefons un dators ir vieglākais un ērtākais ceļš, bet vecākiem jāpalīdz saviem bērniem veidot labus paradumus, ko viņi vēlāk paņems līdzi savā dzīvē. Galda spēļu spēlēšana var būt viens no veidiem, kā pavadīt brīvo laiku. Īpaši noderīgi tas būs tumšos rudens vai ziemas vakaros, dienās, kad ārā ir slikti laika apstākļi. Galda spēles bērniem noderēs arī slimošanas laikā vai skolas brīvdienās.

Var uzlabot savas komunikācijas prasmes
Vairums galda spēļu ir veidotas tā, lai tās var spēlēt vismaz 2-6 cilvēki reizē. Lai šādā sastāvā būtu aizraujoša spēle, dalībniekiem savā starpā ir jākomunicē. Bērniem tas ir ļoti labs treniņš, kā cieņpilni sacensties, arī samierināties ar zaudējumu, saglabāt pozitīvu komunikācijas stilu. Tajā pašā laikā kopīgas galda spēles arī sniedz daudz jautrības un smieklu, jo nekad nevar zināt, kā izvērtīsies spēle.

Tiek stiprinātas attiecības ar draugiem, ģimenes locekļiem
Galda spēles ir labs iemesls, lai uzaicinātu ciemos draugus un lieliski kopā pavadītu laiku. Tāpat galda spēles ir jauks veids, kā ģimenes locekļi var stiprināt savas saites un kopā pavadīt laiku. Attiecības ar ģimeni un draugiem ir pašas svarīgākās dzīvē, tās ir jākopj un jāveicina, pašas no sevis tās nevar būt labas. Kopīga laika pavadīšana ir labākais veids, kā to izdarīt. Lai kopīgais laiks būtu daudzveidīgs, noteikti var ieviest arī galda spēļu vakarus, kopā izmēģināt jaunas spēles un piedzīvot jautrus mirkļus.

Mazāk laika tiek pavadīts pie viedierīcēm
Daudziem vecākiem ir grūtības samazināt laiku, ko bērni pavada pie dažādām ierīcēm. Viens no iemesliem var būt tas, ka viņiem īsti nav citu aizraujošu lietu, ko darīt. Vecākiem jāpiedāvā bērniem alternatīvas. Galda spēles var būt viena no tām. Kopā ar bērnu varat veikalā izvēlēties galda spēles, kas viņam patīk un šķiet aizraujošas. Veikalu plauktos galda spēļu klāsts ir ļoti plašs dažādām vecuma grupām. Ir arī dažādas ģimenes spēles, ko varēs spēlēt kopā gan lieli, gan mazi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)