Banner 980x90

Līdz novembrim atliek krimināllietu par Jaunbērzē notikušo kūtsmēslu noplūdi, kas izraisīja vairāku cilvēku nāvi

Jelgava, 12.okt., LETA. Zemgales rajona tiesa Dobelē šodien līdz novembrim atlikusi krimināllietu par 2016.gadā jūlijā Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā notikušo kūtsmēslu noplūdi, kas izraisīja vairāku cilvēku nāvi, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Šodien uz tiesu nebija ieradies cietušā pārstāvis, tāpēc lietas iztiesāšana atlikta uz 9.novembra plkst.10.

Jau vēstīts, ka iepriekš tiesā nopratināti ieradušies liecinieki, nolasītas neieradušos liecinieku liecības un pārbaudīti arī rakstveida pierādījumi. Tiesā uzklausīta arī apsūdzētā - zemnieku saimniecības "Makleri" īpašnieka un vadītāja Edgara Maklera - liecība, un viņš savu vainu neatzīst.

Lietu atklātās tiesas sēdēs skata tiesnese Ārija Ulaseviča.

Tāpat ziņots, ka prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā notikušo kūtsmēslu noplūdi, kas izraisīja vairāku cilvēku nāvi, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu vienas personas apsūdzībā pēc Krimināllikuma 146.panta otrās daļas - par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, ja tas izraisījis cilvēka nāvi vai smagus miesas bojājumus vairākiem cilvēkiem, par ko draud cietumsods līdz pieciem gadiem.

2016.gada 22.jūlijā Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūda indīgi izgarojumi, kā rezultātā gāja bojā četri cilvēki, bet vēl trīs cietušie tika nogādāti slimnīcā. Nelaime notika zemnieku saimniecībā "Makleri", kurai tiesā pieteikta maksātnespēja.

Negadījumā bojā gāja tās bijušais īpašnieks - 1951.gadā dzimušais Pēteris Maklers. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece ne noliedza, ne apstiprināja, ka viens no bojāgājušajiem ir saimniecības bijušais īpašnieks, pašreizējā īpašnieka tēvs. Viņa informēja, ka bojāgājušie ir 1951., 1969. un 1989.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1976.gadā dzimusi sieviete.

Negadījums notika kūtsmēslu-šķidrmēslu pārsūknēšanas vada avārijas dēļ. Kā pastāstīja Valsts vides dienesta Jelgavas reģionālās vides pārvaldes direktora vietniece Jolanta Ližus, avārijas rezultātā noplūda kūtsmēsli, kas nelielā apjomā izplūda arī piegulošajā teritorijā.

Vides inspektors no notikuma vietas ziņoja, ka avārijā vainojams pārsūknēšanas vada pretvārsts. Ja pretvārsts tiktu salabots, nekādas noplūdes vidē vairs nebūtu iespējamas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)