Banner 980x90

"Miķelāni bekons" par diviem miljoniem eiro iegādājies cūkkopības kompleksu Lietuvā

Rīga, 5.nov., LETA. Cūkkopības uzņēmums "Miķelāni bekons" par diviem miljoniem eiro iegādājies "Sistem" cūkkopības kompleksu Lietuvā, Ķēdaiņu novadā netālu no Josvaiņu ciema, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Miķelānu bekons" pārstāvji norādīja, ka cūkkopības komplekss Lietuvā, Ķēdaiņu novadā ir viena no lielākajām cūku fermām šajā valstī ar 26 000 cūku ietilpību. Jauniegādātā īpašuma pārvaldībai Lietuvā nodibināts uzņēmums "Bekonas LT".

"Miķelānu bekons" un arī jaundibinātā "Bekonas LT" valdes priekšsēdētājs Ilvars Strazdiņš norādīja, ka cūkkopības nozares un arī uzņēmuma "Miķelāni bekons" lielākais izaicinājums joprojām ir turēties pretī Āfrikas cūku mēra ietekmei. Visu nozarei noteikto ierobežojumu dēļ "Miķelāni bekons" zaudēja realizācijas iespējas Polijā, kas veidoja būtiskus ieņēmumus kompānijas Jaunbērzes kompleksa darbībā. "Risinājumi bija divi - vai nu samazinām ražošanu, vai meklējam alternatīvu, kur realizēt cūkas, ko līdz tam pārdevām eksportā. Lietuvas uzņēmums "Sistem" nonāca finansiālās grūtībās, tāpēc radās iespēja to iegādāties, ko arī izdarījām," viņš sacīja.

Tāpat "Miķelāni bekons" iegādājies nelielu zemes gabalu pie minētā kompleksa, lai varētu nodarboties ar graudkopību, ražot barību sivēniem un cūkām atbilstoši Eiropas Savienības normatīvu prasībām.

Pēc kompānijā vēstītā, "Miķelāni bekons" šogad un nākamgad Lietuvas cūkkopības kompleksā plāno ieguldīt vismaz miljonu eiro, jo saimniecība ir nolaista un prasa tūlītējas investīcijas.

Strazdiņš atzīmēja, ka Lietuvas cūkkopības komplekss iegādāts ar mērķi strādāt, atjaunot ražošanu un sakārtot to, atbilstoši mūsdienu prasībām, īpaši cūku labturības un biodrošības ziņā. Patlaban kompleksā cūku nav, bet tur tiek veikta dezinfekcija un remontdarbi, lai kompleksu sakārtotu atbilstoši biodrošības prasībām. Īpaša uzmanība tiks pievērsta optimālai vircas apsaimniekošanai, kas pēc viņa teiktā, bija lielākā problēma līdzšinējo kompleksa īpašnieku darbībā.

"Miķelāni bekons" pārstāvji informēja, ka līdz ar cūkkopības kompleksa Lietuvā iegādi "Miķelāni bekons" saražoto varēs realizēt Lietuvā. "Bekonas LT" kompleksā saražoto plānojam realizēt Lietuvas tirgū, un mērķis ir maksimālo ražošanas jaudu pakāpeniski sasniegt pāris gadu laikā. Patlaban eksportā strādājam gan ar Igauniju, gan Lietuvu, bet nākotnē raugāmies arī Polijas virzienā," teica Strazdiņš.

Cūkkopības kompleksu Lietuvā "Miķelāni bekons" iegādājies ar "Luminor Bank" atbalstu. Darījums noslēgts oktobra sākumā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gadā "Miķelāni bekons" strādāja ar 10,217 miljonu eiro apgrozījumu, bet kompānijas peļņa bija 815 765 eiro.

Kompānija "Miķelāni bekons" reģistrēta 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir 650 000 eiro. Uzņēmums pieder Dānijas kompānijai "Torpgard Holding". "Miķelāni bekons" ir "Latvi Dan Agro" grupas uzņēmums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)