Banner 980x90

Pokaiņos svinēs vasaras saulgriežus

Ventspils, 18.jūn., LETA. Ceturtdien, 21.jūnijā, no plkst.19 Pokaiņu meža Baltajā kalnā svinēs vasaras saulgriežus, aģentūru LETA informēja pasākuma koordinatore Ilona Līduma.

Saulgrieži, ievērojot senču gudrības un tradīcijas, tiks svinēti kopā ar ansambli "Stiprās sievas" un etnomūzikas grupu "Ogas".

"Vasaras saulgrieži ir svētki, ko Latvijā svin jau gadu simteņiem. Šis spēcinoši brīnumains laiks dabā, kad atklājas tās koši ziedošais, skaistais spēks, mudina mums smelties no tās visu labāko - caur zemi, gaisu, uguni un ūdeni. Saulgriežu dzīvinošie spēki vairo cilvēcisko enerģiju, spēku un izturību ikdienas darbu veikšanai, plānu realizācijai un savu sapņu piepildīšanai. Šis laiks katra dzīvē var pavērt jaunas iespējas un jaunus ceļus pozitīviem notikumiem," pastāstīja Līduma.

Saulgriežus Pokaiņu Baltajā kalnā sagaidīs ar dziesmām, dejām, rotaļām, Jāņu zāļu lasīšanu, saulgriežu ugunskuru un Jāņa tēva cienastu. "Līdz saulrietam rotāsim un ziedosim ugunij. Ņemsim līdz katrs savu dziesmu, veidosim svētkus visi kopā, lai izskan saulgrieži visā košumā - par dabu, par pļavu, mežu un mūsu pašu uzplaukumu!" aicināja Līduma.

Ieeja pasākumā ar Pokaiņu meža ieejas biļetēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)