Banner 980x90

Rāviņu Zemgales Plānošanas reģiona Attīstības padomes vadībā nomaina Līdums

Andris Rāviņš/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Andris Rāviņš/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Otrdien, 16.augustā, Neretas novada Ērberģes muižā notikušajā Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) Attīstības padomes (AP) sēdē par padomes priekšsēdētāju turpmākajam gadam vienbalsīgi ievēlēts Aizkraukles novada domes vadītājs Leons Līdums (Vidzemes partija), kurš amatā nomainīs Jelgavas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, aģentūru LETA informēja ZPR sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Ieviņš.

Par Līduma vietnieku ievēlēts Iecavas novada domes priekšsēdētājs Jānis Pelsis (VL-TB/LNNK).

"Mani tik daudz ir iedvesmojuši līdzšinējie padomes priekšsēdētāji - esmu skatījies, mācījies, aizvadītā gada garumā, kā līdzšinējais AP priekšsēdētāja vietnieks guvis vērtīgu pieredzi -, tādēļ esmu pārliecināts, ka kopīgi mums izdosies sasniegt iecerēto. Esmu gatavs aizstāvēt Zemgales intereses visos aspektos, no austrumiem līdz rietumiem, no ziemeļiem līdz Vidzemei, no ziemeļiem līdz Leišmalei," pēc ievēlēšanas pašvaldību vadītājiem apsolīja jaunais padomes priekšsēdētājs.

Līdums dzimis 1957.gada 20.augustā Gārsenē. Pēc Stučkas (tagad - Aizkraukles) 2.vidusskolas absolvēšanas augstāko izglītību ieguvis Daugavpils Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē. Līdums savu karjeru sācis kā skolas fizikas skolotājs, savukārt no 1986.gada strādājis kā skolas direktora vietnieks mācību darbā, 1988.gadā kļūstot par Stučkas 2.vidusskolas (vēlāk - Aizkraukles 2.vidusskolas un Aizkraukles novada ģimnāzijas) direktoru. 2006.gadā viņš tika ievēlēts par Saeimas deputātu, savukārt 2009.gadā pašvaldību vēlēšanās atgriezies Aizkrauklē, lai strādātu par novada domes priekšsēdētāja vietnieku. Aizkraukles novada domi Līdums vada kopš 2010.gada 29.decembra, atkārtoti pārvēlēts 2013.gadā.

Kā paredz ZPR Attīstības padomes nolikums, priekšsēdētāja svarīgākie uzdevumi ir pārstāvēt organizāciju valsts un pašvaldību institūcijās, starptautiskās organizācijās, kā arī pārstāvēt reģiona intereses tiešās pārvaldes institūcijās.

Pārstāvot 20 novadus un divas republikas nozīmes pilsētas - Jelgavu un Jēkabpili -, ZPR uzdevumi ir koordinēt reģiona ilgtermiņa līdzsvarotu attīstību, nodrošināt nozaru politikas plānošanu un ieviešanu atbilstoši reģionu specifikai, kā arī sadarboties ar ministrijām un citām valsts institūcijām. ZPR ir viens no pieciem plānošanas reģioniem Latvijā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)