Banner 980x90

Sociālajā namā "Lielauce" par 92 291 eiro izbūvē jaunu jumtu un istabiņas

Jelgava, 13.dec., LETA. Sociālajā dzīvojamajā mājā "Lielauce" notiek būvdarbi, kas paredz jauna jumta, virtuves bloka un istabiņu izbūvi, aģentūra LETA uzzināja Auces novada pašvaldībā.

Plānots, ka līdz gada beigām jumts ēkā tiks pilnībā nomainīts. Tāpat pašlaik tiek izbūvēts virtuves bloks un četras jaunas istabiņas, katra 17 kvadrātmetru platībā.

Kopējās būvniecības izmaksas saskaņā ar iepirkuma līgumu ir 92 291 eiro, no kurām 73 410 eiro ir Latvijas-Lietuvas pārrobežu projekta Sociālo pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošana Vidus-Baltijas reģionā" jeb "SocQuality" finansējums. Būvdarbus objektā veic SIA "Skorpions VS" no Saldus.

Jau vēstīts, ka projekts "Sociālo pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošana Vidus-Baltijas reģionā" izstrādāts ar mērķi uzlabot sociālo pakalpojumu pieejamību un kvalitāti, kā arī īstenot sociālās iekļaušanās pasākumus cilvēkiem ar invaliditāti, bērniem, jauniešiem un senioriem reģionos. Aktivitātes sociālo pakalpojumu pieejamības un kvalitātes uzlabošanas jomā notiks četrās Zemgales pašvaldībās un Lietuvā.

Paredzēts, ka divu gadu laikā sociālie pakalpojumi un iekļaujošie pasākumi kļūs pieejamāki vismaz 1000 cilvēkiem ar invaliditāti, bērniem, jauniešiem un senioriem. Latvijā tas tiks panākts vairākos veidos - gan attīstot infrastruktūru, gan organizējot pasākumus un veidojot ilgtermiņa aktivitātes.

Plānots, ka Aucē tiks uzlaboti servisa dzīvokļi pieaugušajiem ar funkcionāliem traucējumiem, Dobelē attīstīs grupu dzīvokļus, Jaunjelgavā veidos jaunus sociālos pakalpojumus, bet Viesītē labiekārtos multifunkcionālo centru, kurā īstenos dažādus sociālās iekļaušanas pasākumus, tostarp apmācības par veselīgu dzīvesveidu, attiecībām ģimenē, dzīves prasmju apguvi, brīvā laika pavadīšanas iespējām un citām ikdienas tēmām.

Tāpat divu gadu termiņā tiks rīkotas nometnes jauniešiem ar funkcionāliem traucējumiem, sociālā darba speciālisti dosies pieredzes apmaiņas braucienos uz Latvijas un Lietuvas pašvaldībām, bet ilgtspējības nodrošināšanai tiks ieviesta kvalitātes vadības sistēma, veiktas vadītāju un darbinieku apmācības, kā arī klientu un sabiedrības iesaistes rezultātu izvērtējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)