Banner 980x90

Tērvetē 25.maijā atklās Baltijā lielāko velosipēdu piedzīvojumu taku meža vidē

Rīga, 13.maijs, LETA. Tērvetē 25.maijā plkst.12 atklās Baltijā lielāko velosipēdu piedzīvojumu taku meža vidē, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) dabas parka Tērvetē informācijas centrā.

Tērvetes novadā, LVM dabas parka Tērvetē jaunajā tematiskajā daļā iepretim lielajai autostāvvietai, izbūvēta un labiekārtota velosipēdu piedzīvojuma taka teju trīs kilometru garumā pa mainīgo, dažādo meža vidi. Takas izbūvē izmantotas reljefa priekšrocības, izveidoti līkumi, pagriezieni, daudzveidīgi pacēlumi - tramplīni, virāžas, laipas un tilti.

Velo takas izmantošanai nav nepieciešamas īpašas sagatavošanās prasmes, tā ir piemērota dažāda vecuma un prasmju lietotājiem. Piedzīvojumu taka sadalīta vairākos etapos - pašiem mazākajiem dabas draugiem dip dap ritenīšu un pirmo velosipēdu vecumā izveidota piemērota aktivitāšu turpat 400 metrus gara taka, savukārt pusaudžiem un azartiskajiem dabas draugiem izveidots lielāks aplis ar atbilstošas grūtības pakāpes šķēršļiem.

Gar takas malām izvietoti soli un stendi ar stāstiem par to, kā mežs aug, kas tajā mīt un kā tas mainās, lai interesenti aktīvās atpūtas gaitā var atvilkt elpu un uzzināt ko jaunu. Jaunā aktīvās atpūtas taka ir piemērota gan gājējiem, gan velo braucējiem, gan jaunajām ģimenēm ar mazuļu ratiem.

Tērvetes piedzīvojumu velo takas atklāšanas pasākums norisināsies 25.maijā, pasākuma "Latvijas meža dienas" laikā. Savukārt jau plkst.12.30 tiks dots starts velo sacensībām atklātajā velo takā.

Jaunumi arī Tērvetes novada tuvākajiem pārrobežas kaimiņiem - Žagares pilsētai un Žagares reģionālajam parkam. Vien 95 km attālumā no Rīgas, 15 km uz dienvidiem no Žagares, tiks atklāts paplašināts tūrisma objekts mierīgu, garu un ainavisku purva taku pastaigu cienītājiem.

Mūšu tīrelis ir viens no izcilākajiem Žagares reģionālā parka ainavu elementiem. Dabas komplekss aizņem 1,463 ha un sastāv no purviem dažādos attīstības posmos, mežiem un mitrājiem.

Jau 2015.gadā, atklājot purva laipas izziņas taku, Mūšu tīreļa dabas taka kļuva par garāko purva taku Lietuvā. Šogad ir izbūvēts Mūšu tīreļa takas pagarinājums, veidojot apļveida pastaigu taku. Purva laipa vijas vairāk nekā sešu kilometru garumā starp Mūšu tīreļa sūnu klajiem un priežu audzēm ap teju sešus hektārus plašo Miknaiķu ezeru, vienīgo dabīgo ezeru Jonišķu rajonā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)