Banner 980x90

Tērvetes dabas parkā atvērta putnu māju gatavošanas darbnīca

Martā ikvienam putnu un dabas mīļotājam Tērvetes dabas parka Rūķu sētas darbnīcā iespēja ne tikai uzzināt, kā izgatavot un pareizi izvietot putnu būrīti, bet, ņemot rokā āmuru un nagliņas, to arī uzmeistarot, pilsētas informācijas portālam Dobele24.lv ziņo dabas parka pārstāvji.

Šogad, pateicoties parka Koktēlniecības darbnīcas sagatavotajiem kokmateriāliem, apmeklētājiem piedāvājam iespēju izgatavot mājokli mājas strazdam un svīrei. Katrs putnu mājas gatavotājs aicināts ņemt būrīti līdzi, izvietot pie savas mājvietas, dārzā, parkā vai skolas apkārtnē un priecāties par pirmajiem būrīša iemītniekiem – dziedošajiem lidoņiem.

"Kad pirmais mājas darbs – putnu būrīša izlikšana – veikts, aicinām atsūtīt fotogrāfiju ar īsu aprakstu (e-pasts: tervete@lvm.lv), kurā Latvijas novadā putniem paveicies ar jaunu mājvieta. Iespējams, ka tev pat izdodas iemūžināt pirmo putnu mājas īrnieku," aicina parka rūķi.

Tērvetes dabas parks AS "Latvijas valsts meži" piedāvātās vides izziņas programmas "Izzini mežu" ietvaros jau vairākus gadus aicina gan ģimenes ar bērniem, gan skolēnus ne tikai izgatavot jaunus putnu būrīšus, bet arī tos katru gadu tīrīt. Atšķirībā no mājas strazda, kas pavasarī izmet no būrīša veco ligzdas materiālu, mazie putniņi (zīlītes, melnie mušķērāji) būrīšus netīra, bet būvē jaunu ligzdu virsū vecajai. Tādējādi pēc vairākiem gadiem būrītis ir pilns ar ligzdu materiāliem.

Ligzda, kas uzbūvēta virs vienas vai vairākām vecajām ligzdām, ir vieglāk sasniedzama ligzdu postītājiem.

Ieeja Putnu māju gatavošanās darbnīcā ar parka biļetēm: pirmsskolas vecuma bērniem – brīvbiļete; skolēniem, dienas nodaļas studentiem, senioriem – 1,50 eiro; pieaugušajiem – 2 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)