Banner 980x90

Tērvetes dabas parks

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē ir viena no tūristu iecienītākajām un ģimenei draudzīgākajām vietām Latvijā. Tērvetes dabas parks atzīts arī par izcilāko Eiropas tūristu galamērķi Latvijā EDEN projekta ietvaros. 

Tā kopējā platība ir ap 1200 ha, no kuras trešo daļu aizņem Pasaku pasaule. Iecienītākās parka vietas, kuru apskatei nepieciešamas vismaz trīs stundas, ir Pasaku mežs, Atrakciju laukums un Rūķīšu mežs. Parkā var sastapt gan koka skulptūrās atveidotus pasaku un rakstnieces Annas Brigaderes lugu varoņus – Sprīdīti un Lutausi, Meža Ķēniņu ar galmu, Anneli ar draudzenēm un rūķu saimi –, gan "dzīvus" pasaku tēlus.  Šeit var iepazīt arī seno zemgaļu varenību. Tie mūsdienu paaudzēm māj atmiņas, pakāpušies trīs senajos pilskalnos. Parkā iekārtots arī atrakciju laukums, atpūtas vietas ar soliem, galdiem un nojumi, kā arī piknika vietas.

Adrese: "Tērvetes sils", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads, LV-3730
Tālrunis: +371 63726212, +371 28309394
Mājaslapa: www.mammadaba.lv
E-pasts: tervete@lvm.lv
GPS koordinātes: 56.487623, 23.373337

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)