Banner 980x90

Tērvetes kultūras nama direktors: Jērumu piekāvušie izraisa konfliktus katrā novada pasākumā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Jauniešu kompānija divu brāļu vadībā, kas pagājušās nedēļas nogalē piekāva zemgaļu pils muzeja un koka pils saimnieku Normundu Jērumu, konfliktus pasākumos Tērvetes novadā izraisa regulāri, aģentūrai LETA pastāstīja Tērvetes novada kultūras nama direktors Viktors Strapcāns.

Viņš atklāja, ka vēl nesen konflikts notika Tērvetes novada svētku laikā, tiesa, ārpus svētku teritorijas. Galvenie konfliktu iniciētāji esot divi brāļi, kas ir no situētas ģimenes, "brauc ar lepnām mašīnām". Abu māte esot juriste.

Strapcāns atzīst, ka par konfliktiem un kautiņiem pasākumos ir informēta gan vietējā, gan Valsts policija, taču rīcības no likumsargu puses nav. "Katru reizi pēc pasākumiem situāciju pārrunājam, personiski esmu runājis arī ar abiem jauniešiem, bet nekas nemainās," atzīst kultūras nama vadītājs. Tiesa, rakstiskā veidā par konfliktiem policijai ziņots nav.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas nogalē Tērvetē notikušajos Zemgaļu svētkos piekautajam festivāla rīkotājam, Tērvetes zemgaļu pils muzeja un koka pils saimniekam Normundam Jērumam pāridarītāji salauzuši degunu un sejas kaulu, kā arī izsituši pāris zobus, šīs traumas arī esot fiksējuši slimnīcas mediķi, aģentūrai LETA pastāstīja pats cietušais.

Arī Jērums, tāpat kā viens no aculieciniekiem, apgalvo, ka Valsts policijas Dobeles iecirkņa darbinieki notikuma vietā nav centušies pārtraukt kautiņu, bet vienkārši stāvējuši blakus, kamēr viņš ticis sists.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)