Banner 980x90

5 izklaides vietas bērniem Latvijā

Rudens ir pats krāsainākais no gadalaikiem, turklāt īstais brīdis, kad doties kārtīgā atpūtas braucienā kopā ar visu ģimeni. Latvijā ir ļoti daudz un dažādu atpūtas vietu, kas patiks kā lieliem, tā arī maziem: gan izklaides parki, mini zoo, amatnieku darbnīcas vai muzeji, gan atrakcijas, spēles, piedzīvojumi un izglītojošas programmas, kas domātas tieši bērniem!

Romy Hoogenboom /flickr.comRomy Hoogenboom /flickr.com

1. Dodies apciemot briežus Safari parkā

Safari parkā "More" gan pieaugušos, gan bērnus iepriecinās savvaļas dārzā mītošie skaistie un cēlie brieži. Tur varēsi izstaigāt pusotru kilometru garo pastaigu taku (pastaiga ilgst apmēram vienu stundu), apskatīt staltbriežus, dambriežus, baltos briežus, muflonus un mežacūkas, kā arī gida uzraudzībā tos pabarot no savas rokas.

Parka brieži pie cilvēkiem ir pieraduši, tāpēc tos ne tikai iespējams manīt ganāmies tālu pļavā, bet arī apskatīt tuvumā, pabarot no rokas un arī uzņemt kopīgu bildi. Ja vēlies uzzināt vairāk par dzīvnieku dzīvi un uzvedību, kā arī apskatīt briežu ragu kolekciju, dodies ekskursijā ar gidu. Ņem vērā, apmeklējumu noteikti iepriekš jāpiesaka!

2. Izproti dabu Laumu dabas parkā

Ja atpūtas brauciens tiek plānot Kurzemes pusē, noteikti iegriezieties skaistajā vietā Talsu apkārtnē, kur atrodas Laumas dabas parks. Izstaigājiet Laumu dabas parka dažādās takas – Bišu, Putnu, Augu un Meža –, pastaigā izzinot tik dažādos dabas procesus.

Visi kopā nododieties sportiskām aktivitātēm (piemēram, spēlējot Disku golfu vai izejot Sporta taku), un pēc tām izbaudiet nesteidzīgu maltīti pie ugunskura. Ugunskura kurināšanai ir sarūpēta malku, kā arī piknika vietās ir pieejamas grila kastes. Laumu dabas parks piedāvā arī iepazīt vaska sveču liešanas brīnumu, kā arī izliet pašam savu vaska svecīti.

ZinatnesCentrsZINOO /flickr.comZinatnesCentrsZINOO /flickr.com

3. Izzini bērnu Zinātnes centrā ZINOO

ZINOO ir populāra izklaides vieta bērniem Rīgā, kur iespējams gan izklaidēties, gan lietderīgi pavadīt laiku. Piedalies interaktīvās ekspozīcijās, kurās var izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus. 

Te varēsi mācīties matemātiku, lēkājot, piedzīvot gravitāciju šūpolēs, izprast berzi, braucot ar speciāli aprīkotiem kartingiem, apskatīt skaņu, izprast katapultas darbības principus, kā arī būvēt, radīt, vadīt un pasākt daudz citu aizraujošu lietu! Centrā pieejamas gan attīstošas rotaļlietas, gan izglītojošas un praktiskas nodarbības.

Marina NotGood /flickr.comMarina NotGood /flickr.com

4. Aizceļo uz pasaku pasauli Tērvetē

Tērvetes dabas parkā satieciet Annas Brigaderes pasaku lugu tēlus – Sprīdīti, Lutausi, Meža Ķēniņu ar galmu, rūķu saimi un daudzus citus. Gan pieaugušajiem, kam pasakas ir sirdij tuvas, gan bērniem patiks Rūķīšu mežs, Atrakciju laukums un Pasaku mežs. Staigājot pa Pasaku mežā, sastapsi ne tikai koka skulptūrās grebtus pasaku varoņus (Sprīdīti un Lutausi, Meža Ķēniņu ar galmu, Anneli ar draudzenēm, un citus), bet arī īstus pasaku tēlus: rūķus, Sila raganiņu, Princesi un Sīkstuli.

Kristian Mjoeset /flickr.comKristian Mjoeset /flickr.com

5. Garšas baudījums Skrīveros

Dodies uz Skrīveriem nobaudīt īstu mājas saldējumu – gardo Skrīveru mājas saldējumu! Izmanto iespēju pieteikt ekskursiju, kurā ne tikai uzzināsi, kā top šis aukstais gardums, bet arī uzzināsi daudz interesantu faktu par pašu ražotni un to, kas tad īsti ir mājas saldējums. Tev būs iespēja nobaudīt dažādas saldējuma šķirnes, tai skaitā ogu, paniņu vai pat kartupeļu, savukārt pieaugušajiem interesants varētu šķist arī alus vai vīna saldējums.

Ņem vērā, apmeklējumu noteikti iepriekš jāpiesaka!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)