Banner 980x90

Baltu vienotības dienā Tērvetē rekonstruēs vēsturiskas 20.gadsimta kaujas

Rīga, 19.sept., LETA. 22.septembrī, Baltu vienotības dienā, Tērvetē pie pilskalna norisināsies 20.gadsimta vēsturisko kauju rekonstrukcijas, aģentūru LETA informēja biedrības "Latviešu karavīrs" vadītājs Normunds Jērums.

Plkst.14 paredzētas cīņas, kuras veltītas 20.gadsimta liktenīgajiem vēsturiskajiem notikumiem - 1918.gada atbrīvošanas cīņām brīvvalsts tapšanas posmā. Savukārt plkst.16 plānotas kaujas, kuras saistītas ar Otrā pasaules kara notikumiem, un tiks atainotas 1944.gada aizsardzības kaujas Kurzemē.

Kauju inscinējumos piedalīsies aptuveni 90 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Abu kauju starplaikos paredzēta militāras tehnikas, Pirmā un Otrā pasaules kara vieglo un smago transportlīdzekļu, ieroču ekspozīcijas apskate.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)