Banner 980x90

Dobelē rīko semināru uzņēmējiem par pamatkapitāla pārreģistrāciju uz eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Uzņēmumu reģistrs (UR) otrdien, 22.martā, plkst.15.00 Dobelē rīkos bezmaksas semināru par pamatkapitāla pārreģistrāciju uz eiro, aģentūru LETA informēja UR.

UR dati liecina, ka pamatkapitāla pārreģistrācija uz eiro vēl joprojām aktuāla 356 Dobeles novadā reģistrētajiem uzņēmējiem, bet prasības izpildījuši ir 44% uzņēmumu.

Semināru "Pamatkapitāla pārreģistrācija uz eiro: kādi dokumenti nepieciešami un kā tos sagatavot?" vadīs sertificēta nodokļu konsultante un grāmatas "Komersanta ABC" autore Jadviga Neilande.

Saskaņā ar Komerclikuma grozījumiem no 2014.gada 1.janvāra, kad Latvija kļuva par eirozonas dalībvalsti, uzņēmumiem līdz 2016.gada 30.jūnijam jāveic pamatkapitāla pārreģistrācija uz eiro. Ja tas netiks veikts, UR, nepieņemot atsevišķu lēmumu, pārrēķinās komercreģistrā ierakstīto pamatkapitālu uz eiro, tomēr tas nenozīmē, ka uzņēmums tiek atbrīvots no prasību izpildes.

Ja kapitālsabiedrības neiesniegs pieteikumu denominācijas veikšanai noteiktajā termiņā, tām būs pienākums, piesakot komercreģistra iestādei jebkuras izmaiņas komercreģistra ierakstos vai dokumentu reģistrāciju, vienlaikus veikt arī denomināciju.

UR informatīvās kampaņas "Uzņēmēj, sakārto papīrus!" mērķis ir ne tikai informēt uzņēmējus par aktuālajām prasībām, bet arī veidot izpratni par to nepieciešamību un sniegt atbalstu dokumentācijas sagatavošanā. Kampaņas laikā izstrādāti vairāki atbalsta materiāli gan drukātā, gan elektroniskā formātā, organizētas klātienes tikšanās un konsultāciju dienas uzņēmējiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)