Banner 980x90

Dobelē svinēs jau sestos Senās pils svētkus 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Sestdien, 6.augustā, Dobeles pilsdrupās 6.reizi tiks svinēti Senās pils svētki. Šogad svētku tēma "Laika ratam griežoties".

Kā pilsētas informācijas portālu Dobele24.lv informēja organizatori, no plkst.16.00 pils pagalmā Senās pils tirgus, kurā apmeklētāji varēs ne tikai iegadāties amatnieku un mājražotāju labumus, bet arī vērot, kā tie top. Cīņu klubs "Exercitus Rigensis" bruņinieku cīņu un baltu karavīru cīņu paraugdemonstrējumi, kā arī skatītājiem tiks dota iespēja paspēkoties savā starpā ar mīkstajiem ieročiem (bafiem). Visas dienas garumā Niedru lija viduslaiku izklaides – šaušana ar loku un arbaletu, ķekatas, viduslaiku galdiņspēles, kā arī Piedzīvojuma Gars aktivitātes – SUP dēļu brauciens pa Bērzes upi, pils parka orientēšanās u.c.

Svētku atklāšana plkst.17.00 ar bungu ritmiem grupas "Pulsa efekts" izpildījumā un pils dāmu pavadībā Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns svētkus atklās ar lielgabala šāvienu.

Svētku turpinājumā plkst.18.00 grupas "Framest" solistes Rūtas Dūdumas un komponista Jāņa Ķirša koncertprogramma Dvēseles dziesma, bet plkst.19.30 skatuves programmu turpina "Pulsa efekts".

Visa vakara garumā Dobeles pilsdāmas no Dobeles Novadpētniecības muzeja aicina pielaikot cepures un tērpus*, garšot tējas un virumus no hercogienes Elizabetes Magdalēnas ārstniecības augu dārza, kā arī spēlēt spēles, svērt un mērīt, darboties ar pletīzeri. Svētku neiztrūkstoša sastāvdaļa ir ekskursija pa pili pilsdāmas pavadībā. Dobeles Amatu mājas sīko rokdarbu demonstrējumi, TLMS Avots darbu izrādīšana un radošās darbnīcas. Keramiķes Daina Pettere aicina iepazīt Seno cepli un darboties darbnīcās – Pirkstiņdarbiņi no māla, Māla rotas*.

Plkst.21.00 brīvdabas kino seanss ar dzīvo mūziku. Spāņu instrumentālā trio grupa "Caspervek" savienos dzīvo mūziku ar mēmo kino. Grupas sastāvs: Brais Gonzalez Pérez (Klavieres), Eduards Vecbaštiks (Vijole), Blas Castaner Ibanez (Perkusijas).

Svētku kulminācijā, plkst.22.30 Smilšu kino. Senās pils vēsture atdzīvosies – laika rats tiks pagriezts atpakaļ un Senās pils stāstu varēs izdzīvot ikviens, vērojot to, kas tiek zīmēts smiltīs. Svētku noslēgumā būs iespēja līksmot kopā ar grupu "Viens un citi".

Pasākumā ieeja ir bez maksas.
*maksas pasākums

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)