Banner 980x90

Dobelē valsts simtgadi svinēs ar saullēkta sagaidīšanu ar himnu

Rīga, 17.okt., LETA. Latvijas simtgades, 18.novembra, rīts Dobelē sāksies ar simtgades ieskandināšanu - saullēkta sagaidīšanu ar Latvijas valsts himnu -, aģentūru LETA informēja Dobeles kultūras nama pasākumu producents Rihards Gāle.

Notikumā, kas norisināsies plkst.8.30 Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā, uzstāsies pūtēju orķestris "Dobele", un ikviens apmeklētājs būs aicināts pievienoties kopīgajā Latvijas simtgades šalles rituālā. Pēc saullēkta plkst.9.30 pie Dobeles novada domes notiks Latvijas simtgades laukuma prezentācijas stenda atklāšana, bet plkst.10 Dobeles evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks svētku dievkalpojums, savukārt plkst.12 pie Dobeles Atbrīvošanas pieminekļa norisināsies svinīgā ziedu nolikšana, ko bagātinās novada jauniešu dzejas lasījumi un muzikālie priekšnesumi.

Latvijas valsts simtgades birojs un Dobeles novada cimdu meistari aicina iesaistīties arī akcijā "Cimdotā Latvija" un valsts 100.dzimšanas dienai sarūpēt rakstainus cimdus, lai 18.novembrī varētu ierasties uz pasākumiem Dobelē dūraiņos. Tāpat svētku organizatori aicina Dobeles novada iedzīvotājus piedalīties Latvijas simtgadei veltītās cimdu izstādes veidošanā, kas būs aplūkojama Dobeles sporta centrā svētku dienā no plkst.11 līdz 21, atnesot izrakstītos cimdus uz Dobeles Amatu māju līdz 9.novembrim.

Dobeles sporta centrā plkst.14 un plkst.19 būs skatāms koncertuzvedums "Mana Latvija", ko radījuši pašmāju mākslinieki - deju, koru un teātru kolektīvi. Stāsts par Latvijas mīlestību dažādās paaudzēs tiks izspēlēts ar tautas deju, dzejas, dzīvās mūzikas un dziedājumu, kā arī video īsfilmu starpniecību. Pirms otrā koncerta, plkst.18.30, notiks Dobeles novada pašvaldības apbalvojumu pasniegšanas ceremonija.

Plkst.21 Dobele vienosies ar visu Latviju, dziedot himnu pie Dobeles sporta centra, pēc kā būs iespēja vērot svētku uguņošanu no Dobeles pilsdrupām. Latvijas dzimšanas diena tiks svinēta līdz pat plkst.24, jo norisināsies simtgades kluba nakts kopā ar dīdžeju muzikālo programmu un dažādām aktivitātēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)