Banner 980x90

Dobeles novada mērs: Par pašvaldību reformu vēl daudz tehnisku jautājumu

Rīga, 19.jūl., LETA. Par plānoto administratīvi teritoriālo reformu vēl ir daudz tehnisku jautājumu, pēc tikšanās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP) aģentūrai LETA sacīja Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS).

Šodien tikties ar ministru bija ieradušies Dobeles, Auces un Tērvetes novadu pašvaldību deputāti un speciālisti, un, pēc Spridzāna teiktā, ministrs izklāstījis savu viedokli par reformu, bet pašvaldību pārstāvji - savus ierosinājumus, iebildumus un redzējumu.

Novada vadītājs atzina, ka pašlaik, kad lēmums vēl nav pieņemts, ir grūti formulēt savu viedokli par nākotnes pašvaldību, jo vēl ir daudz tehnisku jautājumu - jāmaina virkne normatīvo aktu, nav skaidrs arī, kāds finansējums pašvaldībām tiks nodrošināts pārmaiņu īstenošanai. Vienlaikus viņš atzina, ka kaimiņu pašvaldībām aktīvāk jāiesaistās savstarpējās sarunās.

Tāpat esot nepieciešams uzklausīt arī iedzīvotāju viedokli, taču Dobeles novada tas skar mazāk, jo tieši tam tiks pievienotas pārējās divas pašvaldības.

Jau vēstīts, ka aptuveni 700 jeb devītā daļa no Auces novada iedzīvotājiem, kas piedalījušies aptaujā par administratīvi teritoriālo reformu, neatbalsta pašvaldības pievienošanu citām administratīvajām teritorijām.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem gada sākumā novadā bijuši 6153 iedzīvotāji. Savukārt aicinājumam izteikt savu viedokli par iecerēto administratīvi teritoriālo reformu atsaukušies 712 iedzīvotāji, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Auces novada pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuri aptaujas pirmajā dienā bija sasnieguši 15 gadu vecumu. Auces novadam kā patstāvīgai Latvijas Republikas administratīvajai teritorijai aptaujā atbalstu izteikuši 697 novada iedzīvotāji, bet pretējo atbildi atzīmējuši 13 iedzīvotāji. Divas aptaujas zīmes atzītas par nederīgām.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātā karte paredz, ka Auces novads tiks apvienots ar Dobeles un Tērvetes novadu, par novada centru nosakot Dobeli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)