Banner 980x90

Dobeles pieaugušo izglītības atbalsta centrs saņem Pieaugušo neformālās izglītības balvu

Rīga, 21.dec., LETA. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Pieaugušo neformālās izglītības balva "Saules laiva" šogad pasniegta Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centram, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Dobeles pieaugušo izglītības un informācijas centrs dibināts 1996.gadā, taču kopš 2009.gada oktobra iestāde pazīstama ar esošo nosaukumu - Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centrs. Savā darbības laikā centrs ir nodrošinājis vairāk nekā 50 000 mācību kontaktstundas.

Centrs savas pastāvēšanas laikā ir realizējis 25 starptautiskus sadarbības projektus, tostarp Eiropas Savienības līdzfinansētus, kopā apgūstot aptuveni 1,8 miljonus eiro un iegūstot vairāk nekā 60 dažādu valstu sadarbības partnerus. Šogad mācību centrā durvis ir vērusi "OpenLab" inovatīvu tehnoloģiju darbnīca, kurā ikviens interesents, esošais vai potenciālais uzņēmējs ir aicināts apgūt dažādas profesionālās un radošas prasmes, piemēram, iepakojuma izstrādi, suvenīru ražošanu.

"Viennozīmīgi, tā ir tieši centra jēgpilnā darbība, un īpaši izceļama ir mācību centra ciešā sadarbība ar vietējo pašvaldību, nodrošinot cilvēkresursu attīstību un uzņēmējdarbības atbalstu saskaņā ar Dobeles novada attīstības prioritātēm. Daudzveidīgs un padziļināts neformālās izglītības apmācību saturs, kas ir pieejams dažādām mērķauditorijām. Novērtējām centra apmācību kvalitātes novērtēšanas sistēmu, kurā liela nozīme ir pašu apmācību dalībnieku vērtējumam un atgriezeniskajai saitei. Un protams, pastāvīga centra pakalpojumu uzlabošana," balvas piešķiršanu dobelniekiem komentēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāja un žūrijas pārstāve Inita Juhņēviča.

Vietējo apmācības centru dalībai ceļojošās balvas konkursam izvirzīja Dobeles novada pašvaldība.

Jau vēstīts, ka šogad uz balvu pretendēja sešas izglītības iestādes, kas realizē neformālās pieaugušo izglītības mācību programmas - Daugavpils Būvniecības tehnikums, Dobeles Pieaugušo izglītības un uzņēmējdarbības atbalsta centrs, Izglītības iniciatīvu centrs no Jēkabpils, Mālpils novada dome, profesionālās izglītības kompetences centrs "Ogres tehnikums", profesionālās izglītības kompetences centrs "Rīgas Valsts tehnikums".

Uzvarētāju un balvas saņēmēju nosaka IZM īpaši izveidota pieteikumu izvērtēšanas komisija, un balvas saņēmējs tiek atklāts balvas pasniegšanas brīdī.

IZM informē, ka balva ir ceļojoša, jo katru gadu to saņem kāds cits pieaugušo neformālās izglītības īstenotājs - iestāde vai organizācija, kas veicinājusi pieaugušo neformālās izglītības attīstību Latvijā un nodrošinājusi nemainīgi kvalitatīvu mācību procesu.

Pieaugušo neformālās izglītības ceļojošā balva ir latviešu tēlnieka Aivara Gulbja veidota bronzas skulptūra "Saules laiva", kurā atveidots poētisks folklorā sastopamais saules laivas tēls, simbolizējot atjaunotni un attīstību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)