Banner 980x90

Klases ekskursija vidusskolēniem – izmanto iespēju un atpūties ar draugiem!

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mācību gads straujiem soļiem tuvojas noslēgumam, un maijs ir īstais laiks, kad klases ekskursijas rit pilnā sparā. Vidusskolas gadi ir pēdējais laiks, kad ir iespējams satikties un atpūsties ar klasesbiedriem, tāpēc ir svarīgi pavadīt kopā laiku pēc iespējas interesantāk, lai katra ekskursija paliktu atmiņā arī pēc trīsdesmit gadiem! Turpini lasīt rakstu un noskaidro, kāpēc klases ekskursija ir tik nozīmīga un kāda tipa aktivitātes vecāko klašu skolēniem būtu vispiemērotākās un aizraujošākās, noslēdzot skolas gadu!

Klases ekskursijas var būt visdažādākās, tāpat kā skolēnu intereses, tāpēc nereti ir grūti atrast ko vienojošu, kas apmierinātu visus. Bet kāpēc nepieciešams doties ekskursijās ar skolas biedriem?

Klases ekskursija – neatņemama skolas dzīves sastāvdaļa
Skolēniem visvairāk patīk dienas, kad nav jāapmeklē skola. Ekskursijas ir ne tikai veids, kā iegūt papildus brīvdienu, bet arī:
saliedē klases kolektīvu. Nereti skolēni ar saviem klasesbiedriem satiekas vien skolas solā, pavadot garās un saspringtās stundas, kamēr tiek gūtas jaunas zināšanas par dabu, kādu svešvalodu, ķīmiju vai ko citu, tādējādi neļaujot iepazīt savus vienaudžus no citas puses. Klases ekskursija ir tas laiks, kad skolēni var uzzināt, kādas ir citu vienaudžu stiprās un vājās puses, kā arī ļauj viņiem savstarpēji saliedēties neformālā vidē;
palīdz uzzināt ko jaunu. Ne tikai citu jauniešu iepazīšana ir būtisks faktors ekskursiju nepieciešamībai. Galvenokārt, tās, protams, ir jaunas zināšanas – par vietām, dažādiem procesiem, varbūt katram pašam par sevi. Zināšanu paplašināšana ir svarīga, un kāpēc gan to nedarīt tieši ar saviem klasesbiedriem?
ļauj labi pavadīt laiku. Jauna, līdz šim nezināma vide, interesantas aktivitātes un informācijas apmaiņa, kā arī laba kompānija – tas viss ir svarīgi, lai varētu teikt, ka ekskursija bijusi laba. Brīvdienas un labi pavadīts laiks ar vienaudžiem ir svarīgi arī skolēniem. 

Ir pienācis brīdis atmest neinteresantās nodarbes klases ekskursiju laikā un ļauties kam jaunam un nebijušam. Kas ir piemērots tieši vidusskolēniem? Turpini lasīt rakstu un iepazīsties ar aktuālākajām atpūtas iespējām jauniešu vidū, dodoties ar klasi ekskursijā!

Skaistā dabas burvība
Saulainās maija dienas ir lieliski piemērotas, lai vidusskolēni dotos kādā kopīgā pārgājienā un piknikā ar saviem klasesbiedriem. Šāda ekskursiju izvēle pēdējā laikā kļuvusi īpaši iecienīta, jo:
• ir izveidotas arvien jaunas, interesantas dabas takas. Piemēram, tādas, kas vijas cauri purviem vai gar gleznainiem ezeriem, kā arī baskāju takas īpašu sajūtu cienītājiem;
• burvība slēpjas vienkāršajā. Nav nepieciešams izdot kaudzi naudas, lai pavadītu dienu ar klasesbiedriem citā vidē. Arvien vairāk jauniešu saprot, ka galvenais ir pavadīt laiku ar saviem vienaudžiem, un ne vienmēr svarīgs ir apskates objekta dižums vai cena, kas tiek prasīta par tā apskati.

Taču ko darīt, ja klases ekskursija gaidāma laikā, kad ārā valda lietains un vēss laiks? Turpini lasīt rakstu un uzzini!

Foto: Gunsnlasers.lvFoto: Gunsnlasers.lv


Muzeji un iespēja darboties pašiem
Plašu klāstu piedāvā dažādie muzeji un apskates vietas, tostarp produktu ražotnes, kurās skolēniem ir iespēja pašiem darboties. Muzeji ir dažāda veida, piemēram, saistīti ar:
kultūru – piemēram, mākslas, leļļu vai stikla muzeji, kas daudziem skolēniem būs jaunums;
tehniskām lietām – muzeji, kuros redzami dažādi spēkrati, tostarp auto un velosipēdi, pat tanki, var būt saistoši ne tikai vīriešu kārtas jauniešiem, bet arī meitenēm;
vēsturi – klasisko mākslas muzeju sarakstam pievienojas arī muzeji, kas saistīti ar konkrētiem vēstures periodiem un interaktīvām izklaidēm skolēniem, tādējādi interesantā veidā ļaujot iegūt jaunas zināšanas.

Savukārt ražotnēs nereti iespējams darboties pašiem, tādējādi izveidojot unikālas lietas, tostarp savu šokolādi, maizi vai sevis paša apgleznoto porcelāna trauciņu. 

Aktīvā atpūta visiem
Visbiežāk pavasara laikā klases ekskursija norit brīvā dabā, izmantojot iespēju atpūsties aktīvi. Jaunieši Latvijā ir iecienījuši visdažādākos galapunktus, īpašu priekšroku dodot:
atpūtas parkiem. Kāpelēt pa kokiem, pēc tam aizvadot pikniku, ir lieliska iespēja, kā pavadīt saulainu dienu ar klasesbiedriem;
īpaši izveidotai programmai. Latvijā ir pieejami vairāku aktīvās atpūtas organizāciju pakalpojumi. Nepieciešams ar tām vien sazināties, lai radītu īpašu aktīvās atpūtas izklaidi konkrētajai skolēnu grupai, ļaujot baudīt ko unikālu. Programmās iekļautas gan dažādas saliedēšanās aktivitātes skolēniem, gan iespēja pārbaudīt savus spēkus sportiskā gaisotnē;
lāzertagam un peintbolam. Nedrīkst aizmirst par adrenalīna devu un prieku, ko saņem skolēni, izmēģinot šādu izklaidi. Lāzertags būs piemērots jaunāko tehnoloģiju cienītājiem, bet peintbols – adrenalīna piekritējiem. 

Foto: Gunsnlasers.lvFoto: Gunsnlasers.lv
GUNSnLASERS – lāzertags un peintbols kā aizraujoša klases ekskursija ikvienam!
GUNSnLASERS piedāvā iespēju aktīvi atpūsties, uzturot sacensību garu klasesbiedru vidū. Piedāvājumā ietilpst trīs veidu spēles:
• peintbols;
• lāzertags;
• airsofts.

Arvien populārāka gan skolēnu, gan gados vecāku cilvēku vidū kļuvusi tieši šāda izklaide. Kāpēc? Lāzertags un peintbols sevī apvieno dažādas priekšrocības:
interesanta izklaide. Spēle lielākoties ilgts vienu vai divas stundas, tādējādi nodrošinot kvalitatīvu un aizraujošu izklaidi pāris stundu garumā, nezaudējot adrenalīna devu ne mirkli;
salīdzinoši zema cena. Apmeklējot šādu aktivitāti grupās, nereti tiek piedāvātas atlaides, kas samazinās ekskursijas izmaksas. Lāzertaga burvība slēpjas arī faktā, ka spēles gaitā nav nepieciešams iegādāties papildus bumbiņas, par to piemaksājot;
drošība visas spēles garumā. Instruktāžu pirms spēles sākuma veiks zinoši un pieredzējuši darbinieki, kas sekos notiekošajam uz laukuma arī spēles gaitā un palīdzēs, ja būs nepieciešams.

Klases ekskursija mācību gada noslēgumā kopā ar GUNSnLASERS ir īstā izklaide, kas nepieciešama, lai pozitīvi un aizraujoši iesāktu vasaru, pavadot pēdējo laiku pirms brīvdienām ar saviem klasesbiedriem! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)