Banner 980x90

Lietotas, bet atjaunotas riepas – priekšrocības un trūkumi

Kad visā pasaulē samilzušas ekoloģiskas problēmas, kaut nelielu artavu to risināšanā varētu veikt arī autovadītāji, ja viņi izvēlētos braukt ar atjaunotām/lietotām riepām. Protams, izvēloties šo variantu, vajadzētu ievērot vairāku nosacījumus: proti, būtu jāizvērtē vai riepas atbilst konkrētajam automobilim, klienta braukšanas paradumiem, kāda ir to kvalitāte. Visbiežāk ir dzirdēts viedoklis, ka vajag braukt ar jaunām un tikai jaunām riepām, taču ne mazāk svarīgs faktors, kas nosaka to izvēli ir  cena – tīri loģiski, ka atjaunotās riepas maksās krietni lētāk, nekā tāda paša modeļa  jaunas riepas. Tieši pēdējos gados ir vērojama tendence, ka pamazām pieaug pieprasījums pēc lietotajām un atjaunotajām riepām.

Kāda tad ir riepu atjaunošanas galvenā būtība?
Patiesībā tas ir atdzimšanas process, kad lietotai riepai tiek iedota otrā dzīve. Ar atjaunošanas metodi jāsaprot tas, ka tiek nomainīts vecais nodilušais protektors pret jaunu, nenomainot veco riepas karkasu. Lielākais ieguvums no šīs procedūras, protams, ir ekonomiskums, jo riepa izmaksās gandrīz uz pusi lētāk nekā tāda pati jauna.

No ekoloģiskā viedokļa atjaunotā riepa nozīmē mazāku dabas piesārņojumu, jo riepa netiek izmesta, bet gan izmantota ilgāku laiku.

Nianse, kas jāņem vērā  atjaunošanas metode nederēs kurai katrai lietotai riepai, atjaunošanas procedūru var veikt tikai tādām, kuras ražotājs jau paredzējis kā atjaunojamas.

Atjaunošanas procesa etaps īsumā ir šāds:
• noņemt veco protektoru;
• notīrīt karkasa bojātās vietas;
• atjaunot bojātās daļās.
• Labošanas process.
• Riepas atjaunošanas process  pārklāt protektoru ar jaunu gumiju.

Pēc  riepu atjaunošanas tās tiek pārbaudītas. Šī pārbaude tiek veikta tikpat rūpīgi un pamatīgi kā jaunām riepām. Uz atjaunotajām riepām ar vārdu "retread" tiek veikta atzīme, kas norāda par to stāvokli.  

Taču ir arī medaļas otra puse, proti atjaunotajām riepām ir daudz augstāks trokšņa līmenis neka jaunām, tām ir arī zemāka bremzēšanas kvalitāte. Atklāti runājot, atjaunotas riepas vairāk gan iecienījuši kravu automašīnu vadītāji.

Taču viens nosacījums gan visos gadījumos paliek nemainīgs  lai arī kādas riepas jums būtu vajadzīgas, iegādājieties tās pie profesionāliem riepu ekspertiem! Jo tikai tādā veidā jūs tiksiet pie testētām un visiem drošības noteikumiem atbilstošām riepām. 

MMK riepu serviss piedāvā dažādu veidu jaunas auto riepas. Kvalificēti eksperti pastāstīs par labākajiem risinājumiem ikviena klienta automobilim, kā arī ieteiks, kam jāpievērš uzmanība, iegādājoties atjaunotas riepas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)