Banner 980x90

"Dobeles dzirnavnieks": VID noņēmis liegumus visai uzņēmuma mantai

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

Ceturtdien, 17.martā, "Dobeles dzirnavnieks" saņēma Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lēmumu, ar kuru pilnā apjomā tiek atcelta izpildes nodrošinājuma līdzekļu piemērošana, līdz ar to noņemot liegumu uzņēmuma mantai, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Patlaban "Dobeles dzirnavnieks" strādā ierastā režīmā un pilda savas saistības gan pret darbiniekiem, gan sadarbības partneriem, tāpat kā līdz šim.

Vienlaikus uzņēmums turpina darbu pie pārsūdzības dokumentu sagatavošanas par VID audita rezultātā uzņēmumam veikto uzrēķinu.

"Vēlos vēlreiz uzsvērt, ka "Dobeles dzirnavniekam" nav nodokļa parādu, uzņēmums vienmēr ir laikus un noteiktajā apjomā veicis nodokļu maksājumus. Par to var pārliecināties arī VID publiskojamo datu bāzē. VID lēmums ir saistīts nevis ar "Dobeles dzirnavnieka", bet gan uzņēmuma piegādātāju iespējamām negodprātīgām darbībām," norādīja Amsils.

Viņš arī akcentēja, ka notikušais ir izraisījis plašas diskusijas gan sadarbības partneru, gan citu nozares pārstāvju vidū, kas arī ir pauduši neizpratni par godprātīgajiem nodokļu maksātājiem uzlikto nesamērīgo atbildību piegādātāju ķēdes kontrolēšanā.

"Savā ziņā esmu gandarīts un ceru, ka pēdējā laika notikumi būs kā katalizators, lai valstī beidzot tiktu sakārtota nodokļu iekasēšanas sistēma un ieviesta reversā PVN maksāšanas kārtība graudaugu iepirkumos, par ko aktīvi esam iestājušies jau pāris gadus. Tomēr nožēlojams ir fakts, ka uzņēmumam jāmaksā ar savu reputāciju un jāpatērē tik daudz darba un enerģijas situācijas risināšanā," atzina uzņēmuma vadītājs.

Kā ziņots, 10.martā VID veica nodokļu uzrēķinu "Dobeles dzirnavniekam" un pieņēma lēmumu par izpildes nodrošinājuma līdzekļu piemērošanu. Nodokļu audita rezultātā aprēķināts, ka uzņēmumam budžetā jāmaksā 1,92 miljoni eiro.

Uzņēmums uzskata, ka VID nepamatoti piemērojis papildus pievienotās vērtības nodokļa (PVN) aprēķinu par atsevišķiem darījumiem, atsaucoties uz uzņēmuma piegādātāju veiktajām darbībām. Uzņēmums mudina sakārtot PVN maksāšanas kārtību.

"Dobeles dzirnavnieks" pērn nodokļos samaksājis 1,86 miljonus eiro.

"Dobeles dzirnavnieks" ir viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tā galvenie darbības virzieni ir kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Jau ziņots, ka 2014.gadu "Dobeles dzirnavnieks" noslēdza ar 77,6 miljonu eiro apgrozījumu, no kura 53% jeb 41,4 miljonus eiro veido eksports. Uzņēmuma peļņa 2014.gadā bija 4,06 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)