Banner 980x90

"Swedbank" izsniegusi aizdevumu "Dobeles dzirnavniekam" 14 miljonu eiro apmērā

Rīga, 17.jūl., LETA. "Swedbank" izsniegusi aizdevumu graudu pārstrādes uzņēmumam "Dobeles dzirnavnieks" 14 miljonu eiro apmērā, aģenturai LETA pavēstīja bankā.

Aizdevums "Dobeles dzirnavniekam" izsniegts, lai dotu iespēju mainīgajā un izaicinošajā lauksaimniecības sezonā pēc iespējas ātrāk veikt norēķinus ar zemniekiem, kuri piegādājuši graudus uzņēmuma graudu pieņemšanas punktos. "Skatoties ilgtermiņā, šādu līdzekļu pieejamība dos iespēju "Dobeles dzirnavniekam" pēc iespējas ātrāk norēķināties ar lauksaimniekiem par iepirktajiem graudiem, lai viņi var pienācīgi sagatavoties nākamās sezonas sējai," sacīja "Swedbank" uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.

Savukārt "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils atzīmēja, ka šogad uzņēmums plāno iepirkt vairāk nekā 300 000 tonnu graudu. "Pēdējo gadu laikā "Dobeles dzirnavnieks" piedzīvojis ļoti dinamisku izaugsmi - aizvadītajā gadā pārstrādājām 226 000 tonnu graudu, kas ir par 39 000 tonnu vairāk nekā gadu iepriekš, un arī šogad ražošanas jaudas plānojam kāpināt. Strādājot pie kopējās uzņēmuma attīstības, turpinām darbu arī pie tā, lai uzlabotu graudu pieņemšanas, uzglabāšanas un pirmapstrādes procesus. Efektīva kvalitatīvu izejvielu nodrošināšana un veiksmīga ilgtermiņa sadarbība ar graudu piegādātājiem ir mūsu ražošanas pamats," viņš sacīja.

"Dobeles dzirnavnieks" 2017.gadā sadarbojās ar vairāk nekā 550 graudu piegādātājiem, no kuriem 90% bija vietējie lauksaimnieki.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Dobeles dzirnavnieka" apgrozījums pērn bija 113,722 miljoni eiro, kas ir par 26,7% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 53,9% un sasniedza 4,174 miljonus eiro.

"Dobeles dzirnavnieks" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro. Kompānijas ielākais akcionārs ir Igaunijas "Tartu Mill" (93,99%). "Dobeles dzirnavnieka" galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)