Banner 980x90

Tērvetes mājražotāju biedrības pārstāvis: Mēs neesam konkurenti viens otram

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Pirms vairāk nekā gada dibinātās Tērvetes mājražotāju un amatnieku biedrības mērķis ir apvienot novada mājražotājus, nevis konkurēt savā starpā, tiekoties ar žurnālistiem, atzina biedrības pārstāvis, Kroņauces tulpju audzētājs Gundars Lācis.

"Mājražotāji viens otram netraucē, neesam konkurenti, bet gan partneri, atbalstām viens otru, piemēram, tirdziņos," sacīja Lācis.

Viņš stāstīja, ka viena no biedrības iecerēm, ko pamazām izdodas arī īstenot dzīvē, ir "parādīt cilvēkiem, ka Tērvete nav tikai Tērvetes dabas parks". "Mūsu saimniecību apskati var apvienot ar dabas parka apmeklējumu," pārliecināts Lācis.

Pašlaik biedrībā ir 16 biedri, tiesa, ne visi aktīvi piedalās biedrības rīkotājos pasākumos un aktivitātēs. Lielākā daļa biedru piedāvā interesentiem apskates ekskursijas savās saimniecībās.

Pērn biedrība "Tērvetes mājražotāji un amatnieki" startēja Tērvetes novada domes izsludinātajā projektu konkursā "Savas identitātes veidošana" novada biedrībām. Biedrība ir izstrādājusi savu zīmolu, uzlīmes, vizītkartes, bukletus un baneri. Zīmolā iestrādātais zelta zalktis ir aizgūts no sena Tērvetes cimdu raksta un tas simbolizē gudrību, skaidroja Lācis.

Biedrībā apvienojušies maizes, cūkgaļas izstrādājumu, siera, vīna, medus, kūku un pīrādziņu gatavotāji, šaļļu apgleznotāji un citu rokdarbu veicēji.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka biedrība "Tērvetes mājražotāji un amatnieki" dibināta 2015.gada 8.janvārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)