Banner 980x90

Vannasistabas remonts – 5 argumenti, kāpēc šis ir īstais brīdis

Foto: Xnet.lv
Foto: Xnet.lv
Vai mazgājies dušā aizvērtām acīm? Vai dziesmas vietā skaiti pantiņu par to, ka boileris un ūdens sildītājs būtu Tavs labākais draugs, ja vien tādi būtu? Vai duškabīnes izskats sen vairs nesilda sirdi? 

Ja atbilde kaut uz vienu no šiem jautājumiem ir "jā", ir īstais brīdis ķerties pie vannasistabas remonta plānošanas. Mieru, tikai mieru. Nav jāsāk ar revolūciju, reizēm pietiek ar pavisam vienkāršu evolūciju un mūsdienīgiem risinājumiem, lai ierastā telpa iegūtu jaunas vēsmas. Lasi tālāk un padomā – varbūt tiešām ir laiks sevi iepriecināt ar kaut ko ilglaicīgu? Tālāk ir 5 argumenti, kāpēc šis ir īstais brīdis!

5 argumenti, kāpēc tieši tagad
♦ Atzīsti, Tu jau sen to esi pelnījis. (Principā ar šo visam jau vajadzētu būt skaidram, bet var piedāvāt vēl dažus argumentus.) Labākais laiks vannasistabas remontam bija jau pērn! Bet otrs labākais – šodien, tā ka vēl nekas nav nokavēts!
♦ Tieši vannasistabā, stāvot duškabīnes skavās un pludinot virsū dāsnu ūdens strūklu no boilera, ir radušās vislabākās idejas.
♦ Padomju laiki, kad vannasistaba bija tikai utilitārs kambaris, kam nebija nekāda sakara ar atpūtu, ir beigušies.
♦ Mājokļa kvalitāte mūsdienās tiek vērtēta vairs ne pēc paklāja lieluma pie sienas, bet gan pēc vannasistabas remonta kvalitātes.
♦ Kopti cilvēki dzīvē sasniedz vairāk, un to ir vieglāk panākt, ja duškabīnes lietošana sagādā prieku, nevis ciešanas.

Ja ne tagad, tad kad? Piedzīvojumi sākas tur, kur beidzas komforta zona. Kāpēc lai remonts arī nebūtu piedzīvojums? Mazākos darbus noteikti var paveikt pašu spēkiem. Pat ja nav ticības, ka rezultāts būs perfekts, gandarījums par padarīto būs daudz lielāks! Kā arī – veicot kaut vai daļu darbu savām rokām, Tu droši zināsi, kas "lācītim vēderā". Nereti tā ir remontu kaitinošākā daļa – tas, ka reālais rezultāts atšķiras no sākotnēji galvā uzzīmētā. Taču tā tas notiek vienmēr, kad realitāte ievieš savas korekcijas. Tādēļ drošāk vienmēr ir ja ne visu darīt savām rokām, tad vismaz aktīvi piedalīties, lai gala rezultāts nebeigtos ar neizpratnes pilnu sejas izteiksmi.

No kura gala sākt
♦ Aplūko savu vannasistabu ar kritisku aci. Kā ir? Kas darbojas, kas nedarbojas?
♦ Analizē kritiski svarīgo mazgāšanās infrastruktūras objektu (tas ir – duškabīnes, ūdens sildītāja) stāvokli. Darbojas? Vai tomēr nē? Kā ar izlietni un krānu? Pietiks nomazgāt? Vai tomēr viss jāmaina?
♦ Dvieļu žāvētājs – duškabīnes un dvieļu žāvētāji sader kā cimdiņš ar rociņu. Vai tāds ir? Darbojas? Jāuzstāda vai jānomaina esošais?
♦ Atsauc atmiņā – kad tika uzstādīts boileris? Pirms cik gadiem? Vai viss apmierina?
♦ Vai vannasistabai nepieciešami būtiski uzlabojumi? Vai tomēr pilnīgi pietiks ar detaļu atsvaidzināšanu?
♦ Budžets – cik daudz līdzekļu var veltīt vannasistabas uzlabošanai? Sanāks tikai jauniem pakaramajiem? Vai tomēr būs arī jauns krāns un beidzot arī spoguļskapītis virs izlietnes?
♦ Palūko, vai būs nepieciešama profesionāļu palīdzība. Duškabīnes uzstādīšana nav raķešzinātne (kaut gan ir dzirdēts, ka kodolfiziķi algo santehniķus šādiem darbiem).

Kas jāņem vērā, izvēloties ūdens sildītāju
♦ Tilpums – cik telpu paredzēts apgādāt ar karsto ūdeni un cik cilvēkiem? Ja karstais ūdens nepieciešams tikai vannasistabai vienai personai, tad 50 l boileris ir gluži labs pirkums. Ja patīk ilgi stāvēt zem tekoša ūdens un pārdomāt dzīvi, 100 l ūdens sildītāji ir tā boileru grupa, kurā meklēt īsto un vienīgo. 
♦ Boilera veids – horizontālais vai vertikālais. Atkarībā no tā, kur plānots to novietot, var izvēlēties ērtāko veidu. Ja vannasistaba ir neliela, tad horizontālais boileris augstu pie griestiem būs labs risinājums. 
♦ Kāds ir duškabīnes attālums līdz boilerim? Jo tuvāk pie duškabīnes, jo ātrāk sāks tecēt siltais ūdens.
♦ Kur un kā boileris tiks stiprināts – sienai jābūt piemērotai šādai slodzei. 
♦ Cik karsts ūdens un cik lielā apjomā būs nepieciešams? Ja silto ūdeni vajag neregulāri vai nav nepieciešams ļoti karsts ūdens, caurplūdes ūdens sildītāji ir viens no risinājumiem. Vislabākā izvēle vasarnīcām, jo netiks tērēta elektrība ūdens tilpuma uzturēšanai noteiktā temperatūrā.

Vai tā būtu rīta duša pirms dienas darbiem, aša pilsētas putekļu noskalošana vai ilgstošas pārdomas, stāvot zem ūdens strūklas – vannasistaba ir vieta, kur dzimst labas domas, attīrās miesa un možāks kļūst arī gars. Kā arī – kvalitatīvs vannasistabas remonts, kurā izmantoti labi materiāli, kalpos gana ilgi, lai tas būtu ieguldījumu vērts pasākums. 

Internetveikalā Xnet.lv duškabīnes, boileri un ūdens sildītāji ir pieejami plašā klāstā (un ar piegādi līdz pat durvīm!). Padomā par to, kad nākamreiz stāvēsi zem silta ūdens šalts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)