Banner 980x90

Zebrus ezerā aizvadīta Trakā zandartu nakts

Zebrus ezers makšķerniekus vilina ar zandartiem. Tomēr ne visiem izdodas īstenot godkārīgo sapni – tikt pie izslavētās, sportiskās zivs – zandarta. Cerot uz labu copi, trešdienas, 11.jūnija vakarā uz Zebru atbrauca iepriekšējo gadu zandartu karaļa Ivana Ariko dēls Andrejs un viņa draugs Aigars Bērtulis. Vakars bija izvēlēts lielisks – laiks mainījās, un uz rīta pusi sāka līt. Un, kā makšķerniekiem labi zināms, zivīm jau nepatīk burvīgas, saulainas dienas, pilsētas informācijas portālu Dobele24.lv informēja "Latvijas Valsts meži" Komunikācijas daļa.

Protams, vispirms jātiek pie ēsmas zivtiņām. Divos naktī uz Andreja mazās ziemas makšķerītes āķa uzlikto sarkano slieciņu iekāroja kaut kas vairāk par zandartu ēsmai paredzēto mazo breksēnu vai raudiņu. Šausmas! Aukla tieva, tikai 0,1 mm, labi vēl, ka 25 m gara, citādi neizdotos nokausēt un dabūt laivā 2,3 kg smago, sportisko zandartu.

Cīņa ar zivi turpinājās vismaz pusstundu, un turpmāk nebija vieglāk. Līdz četriem rītā abi makšķernieki bija uzstādījuši vairākus personiskos rekordus, Aigars tika pie trim zandartiem – smagākais svēra 6,460 kg – un 4,820 kg līdakas. Azarta pārņemtie copmaņi turpināja makšķerēt līdz pusdeviņiem, bet kopš sešiem rītā vairs nejuta ne piesitienu. Tad nu brauca malā svērt zivis un fotografēties ar lieliskajām trofejām.

Savukārt sestidne, 14.jūnijā Zebrus ezerā gaidāma kārtējā Mammadaba spiningošanas maratona tūre. Barības bāze ezerā laba, zandarti izlutināti, būs vajadzīga liela meistarība, lai pierunātu kādu zandartu paņemt mākslīgo ēsmu.

Ne asakas visiem, kas sapņo piedzīvot tādu neaizmirstamu, traku zandartu nakti!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)